E-obrazovanje

Dvije škole u Mostaru počinju koristiti elektronske dnevnike

Sci-Tech / Flash | 24. 04. 2014. u 10:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BH Telecom i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) potpisali su u četvrtak u Mostaru protokol o suradnji na implementaciji projekta e-obrazovanja.

Za prvu fazu ovog projekta odabrane su dvije škole iz Mostara (Srednja elektrotehnička škola i Osnovna škola "Mujaga Komadina") koje će optičkim kablovima biti povezane na širokopojasni internet te će se u tim školama već sljedeće godine početi primjenjivati elementi elektronskog obrazovanja, kao što su elektronski dnevnici, upisi u školu elektronskim putem, vođenje digitalne školske dokumentacije i slično.

Županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Zlatko Hadžiomerović kazao je kako današnji čin potpisivanja protokola o suradnji predstavlja korak u budućnost obrazovanja u BiH.

Govoreći što će e-obrazovanje značiti u praksi, ministar Hadžiomerović je kazao kako će, na primjer, kada profesor upiše ocjenu učeniku u elektronski dnevnik roditelji učenika putem SMS-a dobiti obavijest o toj ocjeni.

Roditelji će također putem interneta imati pristup evidenciji o opravdanim i neopravdanim satima, pojasnio je Hadžiomerović.

Po riječima predstavnika BH Telecoma Enisa Šantića, ovo poduzeće snosit će sve troškove za implementaciju spomenutog projekta u dvije mostarske odabrane škole, a krajnji cilj je ponuditi iste mogućnosti i svim ostalim školama, kako na području HNŽ-a, tako i u cijeloj BiH.

"To podrazumijeva ne samo uvođenje infrastrukture u škole, već i obuku kadrova unutar tih škola", kazao je Šantić.

Dodao je kako je projektom e-obrazovanja BiH krenula stopama razvijenih zemalja u kojima se već niz godina uspješno primjenjuje model e-obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close