Forbesova lista

Dvanaest najplaćenijih YouTubera ove godine zaradilo preko 70 milijuna dolara

Sci-Tech / Flash | 06. 12. 2016. u 11:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki časopis Forbes objavio je popis YouTubera koji su u godini na izmaku ostvarili najveće zarade.

I ove godine na popisu najplaćenijih YouTube zvijezda nalazi se švedski megapopularni gamer Felix Avrid Ulf Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie. Njegovih više od 50 milijuna pretplatnika osiguralo mu je gledanjem video zapisa zaradu od 15 milijuna dolara – 20% više nego prošle godine.

Osim videima, PewDiePie je izdao i knjigu (This Book Loves You, prodana u 112.000 primjeraka) te počeo emitirati u sklopu naplatnog dijela ovog servisa, YouTube Red, što je neminovno utjecalo na povećanje njegove zarade, javlja Bug.hr.

Nakon njega, na listi najplaćenijih nalazi se prankster Roman Atwood koji je svojim podvalama u godini na izmaku na YouTubeu zaradio oko 8 milijuna dolara. Treća je Lilly Singh, kanadska reperica i komičarka sa zaradom od 7,5 milijuna dolara.

Dalje, tu je kanal Smosh komičara Iana Hecoxa i Daniela Padille (zarada od 7 milijuna dolara), a na petom mjestu je Rosana Pansino koja je sa svojom emisijom o kuhanju Nerdy Nummies zaradila 6 milijuna dolara.

Ukupno je 12 najpopularnijih ličnosti s YouTubea sa svojih 10 kanala, kako ih je poredao Forbes, u ovoj godini zaradilo 70,5 milijuna dolara – 23% više nego lani.

Ostala imena na top 10 listi su:
 - Markiplier (Mark Fischbach) – 5,5 milijuna dolara
 - German Garmenida – 5,5 milijuna dolara
 - Rhett and Link – 5 milijuna dolara
 - Colleen Ballinger (Miranda Sings) – 5 milijuna dolara

Kopirati
Drag cursor here to close