BFS

Drugi Bug Future Show predstavio najnovije ICT trendove

Sci-Tech / Flash | 29. 01. 2015. u 18:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesto više tražilo se danas u zagrebačkom Kinu Europa gdje je u organizaciji vodećeg hrvatskog informatičkog magazina Bug održan Bug Future Show (BFS) na kojem su predstavljeni najnoviji svjetski ICT trendovi i proizvodi.

Iako u svom tek drugom izdanju BFS je ove godine zabilježio 50 posto više prijava nego lani te ga je tijekom cjelodnevnih događanja posjetilo više od 1.500 ljudi iz Hrvatske i regije, većinom zaljubljenika u tehnologiju, nove 'gadgete' i internet, kao i brojni predstavnici tehnoloških i drugih kompanija.

Za sve njih organizatori i sponzori priredili su više od 250 poklona koje su mogli osvojiti u brojnim nagradnim igrama, riječ je o vrijednim nagradama pa je i to jedan od mogućih razloga dobre posjećnosti, kazao je glavni urednik Buga Miroslav Rosandić.

U sklopu BFS-a brojne IT kompanije, ali i banke na štandovima su predstavljali svoja rješenja, usluge i proizvode, među kojima najnovije mobitele, tablete, phablete, prijenosnike, igraće konzole itd.


BFS je počeo predavanjem IT stručnjaka Davida McWilliamsa, koji je i dobar poznavatelj Hrvatske, a koji je govoreći o uspješnosti irskog Hi-Tech modela skrenuo pažnju i na Hrvatsku koja treba dobro iskoristiti svoje potencijale jer nema razloga da ne uspije poput Irske.

Na BFS-u se govorilo i o financiranju razvoja računalnih igara koje u svijetu postaju sve glamuroznije, a po iznosima koje zarađuju premašuju i filmsku industriju, a koje se odlično razvijaju i u Hrvatskoj u sklopu međunarodnih timova.

Održan je i panel o budućnosti financijske industrije u kombinaciji s informacijskim tehnologijama s naglaskom na elektroničke ili 5G novčanike te sigurnost plaćanja u elektroničkom obliku i privatnost korisnika, a sudionici su složni da će gotovina s vremenom nestati, ali još se ne zna točno kada.

Jedna od tema koja je privukla veliku pozornost publike bila je budućnost automobila odnosno autonomni električni automobili koji polako postaju stvarnost, a poduzetnik Mate Rimac smatra da će kad-tad svi automobili biti električni.

Kopirati
Drag cursor here to close