nema isprike

Donosimo ponudu besplatnih aktivnosti u Mostaru: Tko želi učiti, može!

Sci-Tech / Flash | 07. 10. 2015. u 08:47 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponuda besplatnih tečajeva i radionica u Mostaru ne nedostaje. Bez novca, ili u nekim slučajevima uz simboličnu naknadu, možete naučiti strani jezik, pohađati tečaj informatike, radionice kaligrafije, šivanja, plesa, sviranja…mogućnosti su brojne. Ne vjerujete? Donosimo vam samo neke od besplatnih aktivnosti koje možete pronaći u Mostaru, i koje potvrđuju kako izlike za neznanje danas – nema.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru nakon prošlogodišnjih iznimno popularnih besplatnih tečajeva, koje je pohađalo oko 3.000 studenata, i ove godine odlučio je ponoviti taj projekt.

''Studenti Sveučilišta u Mostaru će ove godine moći upisati tečajeve Francuskog, Njemačkog i Engleskog jezika, te tečaj samoobrane, znakovnog jezika, baleta i plesa. Termini su u drugom semestru. Početak je krajem veljače a tečajevi traju sve do kraja akademske godine, odnosno lipnja, a mogućnost upisa imaju svi studenti Sveučilišta u Mostaru'', rekli su za Bljesak.info iz Studentskog zbora i istaknuli kako se dobiju potvrde o završetku određenog tečaja a kontakt informacije mogu pronaći na njihovim službenim stranicama.

Kulturno-edukativni centar za ženu Sehara svake godine nudi besplatne tečajeve u Mostaru. Kao i prethodnih godine i ove godine tu su različite edukacije, seminari za osobno i profesionalno usavršavanje u cilju izgradnje kompetivnije i stabilnije ličnosti žene kao stuba obitelji i društva.

''Naše mjesečne aktivnosti se ogledaju u organiziranju predavanja, promocija knjiga, izložbi i sl. Ovo su samo od nekih aktivnosti, pratite nas i sigurne smo da ćete se okoristiti našim sadržajima'', poručili su iz Sehare.


''I ovu godinu nudimo besplatne tečajeve za naše sugrađanke. Ističemo tečajeve za ručni rad - srmavez i šivanje, tu su i posebni programi za žene "Žena koju vrijedi upoznati", u kojima ugošćujemo eminentne žene iz naše domovine koje su uspjele i u profesionalnom i privatnom životu, ostvarivši se kao uspješne i poduzetna žene jednako kao i uspješne supruge i majke'', rekla je za Bljesak.info Edna Isić ispred ovog Centra.

Uz navedeno Sehara organizira i program "Seharina ordinacija" u kojem ugošćuju liječnike koji se kroz kratku edukaciju žena brinu za njihovo zdravlje, živeći ispravnim načinom života.

''Naše mjesečne aktivnosti se ogledaju u organiziranju predavanja, promocija knjiga, izložbi i sl. Ovo su samo od nekih aktivnosti, pratite nas i sigurne smo da ćete se okoristiti našim sadržajima. Naš cilj je prepoznavanje potreba našeg društva i pokušavanje zadovoljiti iste'', ističe Isić i dodaje kako se dodatne informacije mogu pronaći na kontakt mailu [email protected].

Uz Seharu, zanimljivu ponudu ima i Kulturni centar 'Kralj Fahd', koji u mostarskom ogranku, nudi velik broj aktivnosti i tečajeva, koji su također besplatni.

''Naš kulturni centar, u okviru svojih usluga građanima/kama HNŽ-e nudi besplatne certificirane tečajeve iz područja Informatike, Engleskoj jezika, Arapskog jezika, Izučavanje pisma, Osnove arapskog jezika, a tu su i napredni tečajevi, tečajevi konverzacije te kaligrafija'', istaknuli su za Bljesak.info u ovom Centru.

Prijave na tečajeve mogu se vršiti na recepciji KC 'Kralj Fahd' a sve dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu dobiti i pozivom na broj 036/ 500 - 700.

Hrvatska kulturna zajednica 'Troplet' u suradnji sa župom sv. Tome već dulji niz godina organizira besplatne tečajeve i predavanja.

''Do sada smo priređivali tečajeve Njemačkog i Talijanskog jezika što ćemo probati organizirati i ove godine. Pored toga u ponudi su i tečajevi informatike i matematike kao i predavanja na temu trgovanja ljudima, ovisnosti, kocke i slično'', rekao je za Bljesak.info Miroslav Nikolić, predsjednik HKZ Troplet navodeći da se podaci s prijavama mogu pronaći na Facebook stranici ovog društva.

Od Napretkovih radionica u školskoj 2015/2016. godini izdvajamo tečajeve stranih jezika za djecu i odrasle gdje nudimo tečaj Njemačkog jezika, Engleskog jezika, Talijanskog jezika, Francuskog jezika i Španjolskog jezika. Također u ponudi su i tečajevi računarstva, škola modernog plesa - za mlađe i starije uzraste, aerobic i pilates.

Uz Troplet, i Hrvatsko kulturno društvo Napredak se može pohvaliti brojnim radionicama i tečajevima u Mostaru, od koji se pojedini jednim dijelom plaćaju jer kako ističu 'Napredak nije na proračunu ni Grada ni Županije ni Federacije, a potrebno je održavati radne prostorije te platiti voditelje radionica', no iznosi su simbolični, a za članove društva besplatni.

''Od Napretkovih radionica u školskoj 2015/2016. godini izdvajamo tečajeve stranih jezika za djecu i odrasle gdje nudimo tečaj Njemačkog jezika, Engleskog jezika, Talijanskog jezika, Francuskog jezika i Španjolskog jezika. Također u ponudi su i tečajevi računarstva, škola modernog plesa - za mlađe i starije uzraste, aerobic i pilates. Uz ove nudimo i glazbene tečajeve od kojih izdvajamo sviranje na klaviru, sviranje na sintysizeru, sviranje na harmonici, sviranje na gitari, solo pjevanje i probe Zbora „Napretkovi glasići“. Napredak se može pohvaliti i umjetničkim radionicama u kojima se izdvajaju tečaj crtanja i slikanja za djecu i odrasle te folklorom i tečajem šivanja'', rekli su za Bljesak.info iz ovog društva.

Uz navedeno Napredak nudi i učlanjivanje u kulturno-umjetničko društvo, pronalaženje pouka iz pojedinih predmeta, posuđivanje i razmjena školskih udžbenika, a ako želite iskoristiti neke od brojnih ponuda možete to učiniti prijavom osobno u Napretkovom domu ili kontaktima navedenim na njihovoj službenoj stranici.

Uz sve navedeno za istaknuti jesu i tečajevi i radionice koje organizira Američki kutak u Mostaru, koji su kako saznajemo od Ivane Perić, odgođeni za narednu godinu, jer se prostorije ovog centra trenutno obnavljaju.

''Imali smo dosta uspješne radionice i tečajeve no nažalost trenutno ne mogu ponuditi detalje oko budućih organizacija, obzirom da smo u procesu rekonstrukcije i renoviranja samog Centra, no ono što sigurno mogu obećati jeste da besplatnih tečajeva u našoj ponudi neće nedostajati'', rekla je Perić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close