Procjena

Do 2020. godine 90 posto ljudi će imati mobitel

Sci-Tech / Flash | 24. 11. 2014. u 07:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 2020. godine 90 posto svjetskog stanovništva starijeg od šest godina imat će mobilni telefon, dok će ukupan broj pametnih telefona doseći brojku od čak 6,1 milijardu, procjenjuje se u najnovijem izvješću Ericsson Mobility Report.

Sve veća pristupačnost pametnih telefona na tržištima u razvoju dovest će do njihove brojčane dominacije nad klasičnim mobilnim telefonima u razdoblju od dvije godine, procjenjuju analitičari kompanije Ericsson, prenijela je Hina.

U izvješću se također predviđa se će video promet ostvaren mobilnim mrežama nastaviti dramatični rast, da će se do 2020. udeseterostručiti i iznositi čak 55 posto od ukupnog podatkovnog prometa mobilnim mrežama.

"Pad cijena vezanih uz podatkovni promet i mobilne uređaje, uz poboljšanu iskoristivost, te veću mrežnu pokrivenost čine mobilnu tehnologiju globalnim fenomenom koji će uskoro biti dostupan najvećem broju stanovnika zemlje, neovisno o dobi ili lokaciji. Ericsson Mobility Report pokazuje da će 2020. godine svijet biti povezan kao nikada prije i da smo na dobrom putu da realiziramo našu viziju Umreženog društva u kojem će svaka osoba i tvrtka moći ostvariti svoj puni potencijal", kazala je u priopćenju Rima Qureshi, potpredsjednica Ericssona zadužena za strategiju te spajanja i preuzimanja.

Kopirati
Drag cursor here to close