9. veljače

Dan sigurnijeg Interneta u BiH

Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2016. u 08:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg Interneta pod sloganom koji stavlja naglasak na određenu problematiku. Ove godine Dan sigurnijeg Interneta bit će obilježen 9. veljače pod sloganom "Daj svoj doprinos za bolji internet" ("Play your part for a better Internet").

U Bosni i Hercegovini, ovaj Dan obilježava se u organizaciji Odbora za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH - SID (Safer Internet Day) Odbor BiH, koji poziva sve zainteresirane da na ovaj način podrže napore i aktivnosti u oblasti sprečavanja zloupotrebe djece i mladih putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, u skladu sa sloganom 2016. godine, priopćeno je iz Međunarodnog foruma solidarnosti - EMMAUS.

Dan sigurnijeg interneta u BiH će se i ove godine obilježiti u suradnji s partnerom iz regije, Centrom za sigurniji internet Hrvatske - Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka, kroz zajedničke aktivnosti kojima će se promovirati kreiranje boljeg interneta za mlade. U tu svrhu, SID Odbor BiH i CNZD realizirati će online natjecanje za djecu osnovnih škola, učenika V - IX razreda, širom BiH i Hrvatske na temu sigurnosti na internetu.

Natjecanje će biti realizirano 9. veljače u formi online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan na web stranici posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti. Kviz je aktivan samo 9. veljače na dan obilježavanja SID-a, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na njima poznatom BiH web portalu za sigurno korištenje interneta.

Pobjednici će biti nagrađeni adekvatnim nagradama.

SID (Safer Internet Day) Komitet BiH je tijelo formirano 2011. godine s ciljem realizacije preventivnih i promotivnih aktivnosti na zaštiti djece i mladih pri korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a u suradnji s međunarodnom organizacijom Insafe - europskom mrežom centara za podizanje svijesti i promociju sigurnog i odgovornog korištenja interneta i mobilnih uređaja među djecom i mladima.

Odborom predsjedava Državni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, a članovi su predstavnici Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Udruženja Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS, Save the Children, One World Platform, Microsoft.

Kopirati
Drag cursor here to close