FPMOZ

Dan otvorenih vrata Studija biologije

Sci-Tech / Flash | 10. 02. 2016. u 20:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan otvorenih vrata Studija biologije Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održat će se u petak, 12. veljače 2016. godine u kampusu u Rodoču.

Sada već tradicionalnom manifestacijom, koja se organizira treću godinu za redom, nastoji se povećati zainteresiranost učenika za znanost i istraživanja kroz uzbudljive i interaktivne radionice.

Na taj način učenici razvijaju kreativnost, produbljuju znanja, znatiželju i sposobnost kritičkog razmišljanja. Također, navedena manifestacija omogućava učenicima susret s Fakultetom te više informacija o daljnjim obrazovnim mogućnostima.

Kako se ove godine Dan otvorenih vrata Studija biologije obilježava na datum koji je proglašen Međunarodnim danom Charlesa Darwina, manifestacija je tematski vezana za evoluciju. Kroz organizirane četiri edukativne radionice učenici će se nakratko vratiti u prošlost, saznati više o stvaranju Sunčevog sustava i Zemlje, kontinenata, nastanku prvih biomolekula, stanica i biološke raznolikosti koja se danas manifestira izuzetnom raznolikošću oblika.

Radionice počinju od 9 sati, a središnji događaj manifestacije počinje u 12 sati kada će pozivno predavanje na temu: I Bog stvori molekularnu biologiju održati prof. dr. sc. Mladen Krajačić, molekularni biolog sa Sveučilišta u Zagrebu. Programu će nazočiti više od 450 učenika i njihovih profesora srednjih škola iz Mostara, Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Kiseljaka, Busovače, Viteza, Stoca, Čapljine i Ljubuškog.

Pored navedenih uzvanika radionice će biti otvorene od 16 do 19 sati za sve ostale zainteresirane.
Voditelji radionica su sveučilišni profesori, asistenti i suradnici, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close