Mostar

Dan otvorenih vrata SOS Obiteljskog centra Mostar

Sci-Tech / Flash | 24. 10. 2016. u 08:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan otvorenih vrata SOS Obiteljskog centra Mostar, će biti upriličen u utorak, 25. listopada 2016. godine od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Obiteljskog centra, ulica Rade bitange bb.

Organizacija SOS Dječja sela BiH u Mostaru djeluje kroz Program Jačanja obitelj, te Dječji vrtić, a Dan otvorenih vrata je zamišljen kao prilika svim posjetiteljima da kroz izravnu interakciju i diskusiju upoznaju način rada ova dva programa.

Naime, u velikoj sali Obiteljskog centra, kroz četiri ''punkta'' bit će predstavljena četiri segmenta rada Programa Jačanja obitelj, te će tako psiholog približiti rad s mladima, proces i važnost ekonomskog osnaživanja, te rad kluba roditelja; pedagog će predstaviti edukativne projekte, dječji klub, te mobilne vrtiće, socijalna radnice će odgovoriti na sva pitanja vezana za rad sa obiteljima, kućne posjete i savjetodavni rad, a koordinatorica Programa Jačanja obitelji predstavit će mrežu partnera sa kojima Centar surađuje.

SOS Dječji vrtić Mostar na Dan otvorenih vrata dat će priliku svim mališanima i njihovim roditeljima, koji žele iskusiti ljepotu i benefite formalnog vida predškolskog obrazovanja, da se pridruže aktivnostima koje će se realizirati u dvije odgojne grupe.

Profesionalci, koji svakodnevno rade u Dječjem vrtiću bit će na raspolaganju za sva pitanja roditelja čija djeca već idu u vrtić, ali i onih koji svoje mališane planiraju upisati, a trenutno se suočavaju sa određenim dilemama ili imaju otvorena pitanja.

Program Jačanja obitelji Mostar, koji djeluje od svibnja 2008. godine, ima za cilj prevenirati odvajanje djece od njihove porodice porijekla, ali i da se značajno poveća kvalitetu života i poštivanje dječjih prava u obiteljima koje su, prema Porodičnom zakonu i SOS ključnim dokumentima, prepoznate kao rizične. SOS Dječja sela BiH implementiraju Program jačanja obitelji u Mostaru, Sarajevu, Goraždu, Maglaju, Gračanici i Srebrenici.

Pomažući obitelji sa djecom da ostanu na okupu, Program jačanja obitelji se bavi ne samo posljedicama već i korijenom problema, štiteći tako djecu od mogućeg razdvajanja od roditelja i stjecanja statusa djeteta bez roditeljskog staranja. Trenutno je program, na šest lokacija uključeno 758 djece iz 291 obitelj, a mostarski Program Jačanja porodice pruža podršku za 81 porodicu, 204 djece i mladih, te 141 odraslu osobu.

Cilj SOS Dječjeg vrtića Mostar, koji je sa radom počeo 1998. godine, je pružiti sigurno, zdravo i okruženje puno ljubavi za svako dijete koje boravi u vrtiću. Naši vrtić primjenjuju Politiku zaštite djece, kojom jamčimo djetetovu sigurnost u svakom trenutku.

''Njegujemo i promoviramo Dječja prava, educirajući djecu i roditelje o njima. U dvije odgojne grupe, trenutno je uključeno 60 djece od čega 13 iz Programa Jačanja obitelj. Realiziramo i Mobilne vrtiće na tri lokacije, u suradnji sa partnerskim školama „Zalik“ i „Mustafa Ejubović šejh Jujo“, a u ovom trenutku 57 djece svakodnevno pohađa ove mobilne vrtiće'', priopćeno je iz Centra.

Kopirati
Drag cursor here to close