Prijetnja s interneta

Cyber kriminal: Prvo 'online ubojstvo' dogoditi će se do kraja 2014.

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2014. u 15:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Europola je stiglo upozorenje kako bi se države trebale pripremiti za novu, ali sve ozbiljniju prijetnju s interneta - 'online ubojstva', prema upozorenju koje su poslali, očekuje se rast 'ozljeda i smrti' kojima će uzrok biti online napad i to preko opreme koja nije dovoljno sigurna.

Ovakva Europolova procjena nove prijetnje koja stiže s interneta potkrijepljena je izvješćem američke tvrtke IID koja je predvidjela da će se prvo ubojstvo 'preko hakiranog uređaja spojenog na internet' dogoditi do kraja ove godine!

Cyber kriminalci itekako koriste internet kako bi se obračunali sa svojim žrtvama, već sada je većina stvari oko nas kompjuterizirana, a razvoj tehnologije ide u smjeru pametnih domova, automobila pa i gradova, piše Independent.

Policija upozorava kako bi propusti u sigurnosnom sustavu mogli dovesti do povećanog broja hakerskih napada s ciljem da zarade novac ili da napadnu neprijatelje i suparnike. Srećom dosada nema dokaza da je bilo takvih pokušaja, no hakeri su pronašli bezbroj propusta u sigurnosti kompjuterskih sustava.

Najbolji primjer je bivši američki potpredsjednik Dick Cheney, koji već duže vrijeme ima srčanih problema. Prošle godine je otkrio javnosti kako se boji da bi mu netko preko bežičnog defibrilatora kojeg koristi mogao pokušati izazvati srčani udar. Stoga ga je prestao koristiti.

Kopirati
Drag cursor here to close