Svima nam je lakše

Čudo neviđeno: Informatička oprema zadovoljila zastupnike

Sci-Tech / Flash | 08. 10. 2015. u 16:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instaliranje nove informatičke i opreme za glasovanje u Bijeloj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izazvalo je veliko zanimanje, priopćilo je Tajništvo Parlamentarne skupštine.

Naime, Bijeloj sali PSBiH od 7. listopada i 18. sjednice Zastupničkog doma PSBiH u upotrebi nova informatička oprema, putem koje će zastupnici materijal za zasjedanja moći da dobijaju i koriste u elektronskoj formi.

Istovremeno, zahvaljujući suvremenoj opremi koja uključuje 62 nova monitora i instaliranju pratećih programa, uspostavljen je i novi sustav elektronskog glasovanja.

Instaliranje ove opreme u potpunosti je financirano sredstvima Europske unije, odnosno državnog IPA paketa 2010., kao instrumenta pristupne i pretpristupne pomoći jačanju institucija vlasti zemalja kandidata ili potencijalnih kandidata za članstvo u EU.

Osim nabavke i instaliranja tehničke opreme, projekt je obuhvatio i razvoj aplikacije za održavanje sjednica ovog doma, koja je u potpunosti usklađena s Poslovnikom o radu.

''Jučerašnja upotreba nove opreme u okviru plenarne sjednice i složenog sustava glasovanja u Zastupničkom domu predstavlja i njezin prvi istinski test, a ocjena velike većine zastupnika je da je ona uspješno odgovorila željenoj namjeni'', priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Tajništva PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close