Mentalni razvoj djece

Čudesna šuma dovodi dr. Ranka Rajovića u Mostar

Sci-Tech / Flash | 30. 11. 2015. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privatni vrtić Čudesna šuma, u suradnji sa Zavodom za školstvo, organizira radionice za odgajatelje u vrtićima, te predavanje za roditelje i ostale zainteresirane na temu "NTC sustav učenja" koje će, nakon dva rasprodana predavanja u Zagrebu, dana 3.prosinca, po prvi put u Mostaru u Hotelu Mepas, održati dr. Ranko Rajović.

Dr. Rajović je iznimno zanimljiv predavač, specijalist interne medicine iz Novoga Sada koji se godinama bavi istraživanjima u oblasti neurofiziologije i njezinoj primjeni u pedagogiji. Osnivač je ogranka Menseu Srbiji i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra, te višegodišnji predsjednik odbora svjetske Mense za darovitu djecu.

Na predavanju će biti riječi o jednoj od temeljnih životnih tema - zdravom mentalnom razvoju djeteta. Smetnje govora, smetnje čitanja, kognitivni ispadi, nespretna djeca i slaba koncentracija pokazuju kako danas sve više djece ima razvojne smetnje. NTC program pokušava pomoći djetetu da dostigne svoje biološke potencijale te je koncipiran tako da se provodi već od vrtića. Pri tome program ne zanemaruje važnu ulogu koju roditelji imaju na razvoj inteligencije djeteta. Program je prisutan u 20 država, a u 7 ima državnu akreditaciju.

Organizator ovog događaja, Dječji vrtić Čudesna šuma, jedan od prvih registriranih privatnih vrtića koji nastoji u svom svakodnevnom radu biti korak ispred drugih i djeci osigurati stimulativno okruženje za pun razvoj potencijala. Vlasnica vrtića Ivana Brkljača, akademski slikar, profesor likovne kulture i nastavnik preškolskog odgoja, nam je potvrdila da vlada ogroman interes za ovu aktualnu temu, ali i za neposredan dijalog s dr. Rajovićem, koji će biti omogućen na kraju predavanja kroz odgovore na pitanja publike.

Imajući u vidu kako evidentan interes koji vlada u široj javnosti tako i vrijednosti koje NTC projekt donosi za velik broj djece, iz vrtića najavljuju da bi ovaj posjet mogao označiti početak dugogodišnje uspješne suradnje.

Karte se još uvijek mogu kupiti na info pultu Mepas Malla.

Kopirati
Drag cursor here to close