Fantasiama

Čarobni svijet starih Slavena ide na Steam Greenlight

Sci-Tech / Internet | 02. 12. 2016. u 17:45 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belmin Kozlić iz Zenice, kreator je Fantasiama, računalne igrice iz prvog lica koja se bazira na eksploraciji i rješavanju zagonetki. Radnja igre je smještena u stari svijet Slavena, koja igrača vodi kroz njihovu povijesti, mitologiju i kulturi. Igra je razvijena na Unreal Engine 4.

Nakon dugo vremena, objavljen je novi video, a višemjesečni zastoj u razvoju igre prouzročen je zbog standardnih problema indie developera igara. Nedostatak vremena i posvećivanje komercijalnim poslovima.

Kako bi pokušao da njegova igrica jednoga dana oživi u punom izdanju, Kozlić najavljuje kako će početkom godine pokrenuti Steam Greenlight kampanju kako bi privukao pažnju potencijalnih igrača i mogućih investitora. Steam Greenlight je platforma koja omogućuje korisnicima Steam servisa da glasaju za indi naslove koje bi željeli predstaviti na Steamu. Za određenu novčanu naknadu, svi indi developeri igara mogu aplicirati sa idejama svojih igara kako bi privukli potencijalne igrače i ulagače u daljnji razvoj.

Kozlić se nada kako će im moguća pozitivna reakcija Steam korisnika biti dodatni motiv za daljnji uspjeh.

''U igri upravljate sa Vaclarom, polubogom, i postavljeni ste u ogromnom svijetu podijeljenom na više regija s namjerom da otkrijete svoju pozadinu i priču, ali i pomognete Slavenskom narodu koji su prestrašeni i nalaze se u opasnosti zbog Bogova koji međusobno vode bitke. Igra se bazira na odlukama igrača, što znači da će biti ogroman broj zadataka kroz priču u kojima će igrači donositi odluke koje će uticati ishod svakog sljedećeg zadatka, ali i cjelokupne priče'', kaže Belmin Kozlić.

Kaže kako će svijet Fantasiama veličinom biti veći od onoga kojeg je tvrtka Bethesda napravila za Skyrim, i iznosit će 36 kvadratnih kilometara (ne računajući pećine).

U igru namjerava postaviti i tri puzzle sustava koja će se razlikovati po mnogo čemu jedan od drugog, te par ostalih koji će biti manje vidljivi kroz samu igru.

Na kraju dodaje kako je isključivi krivac za spor razvoj igre, nedostatak novca i kako svakodnevno traži potencijalne investitore koji će pomoći u razvoju ove igre.

U potrazi je i za novim ljudima koji bi sudjelovali u kreiranju i razvoju igre. Potrebni su programeri, 2D i 3D artisti i pisci koji bi se posvetili izučavanju i pisanju Slavenske mitologije kao podloge ovoj igri.

Ukoliko želite sudjelovati u razvoju ove igre, svoje aplikacije možete slati na mail: [email protected]m

Kopirati
Drag cursor here to close