Novi giganti

Brzi rast indijskih i kineskih proizvođača ugrožava Apple i Samsung

Sci-Tech / Flash | 20. 03. 2014. u 10:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Top indijski i kineski proizvođači smartphonea su 'klasično destruktivni', piše Business Insider. Oni proizvode proizvode koji su 'dovoljno dobri', na račun cijene usporedivih modela iz 'premium' brandova.

Ovi ultra jeftini uređaji su ključ za privlačenje potrošača i novih korisnika  smartphonea na velikim, ali netaknutim tržištima poput Indije i Indonezije. 

No, ove tvrtke imaju sve veće apetite. Jedan od njihovih ciljeva je i proizvodnja 4G LTE smartphonea koji imaju istu procesorsku snagu kao što je imaju Samsungovi i Appleovi premium uređaji. 

One su također daleko inovativnije u smislu postavljanja tržišne strategije, upravljanja lancem opskrbe i proizvodnje hardvera . 

U novom izvješću koje je objavio BI Intelligence, objašnjeno je zašto će globalne internet i mobilne tvrtke sve više morati surađivati s tvrtkama kao što su Xiaomi i Micromax - da ne spominjemo Lenovo, Huawei, ZTE, Coolpad, Karbonn i druga imena. 

Zaključak studije je da će morati surađivati ako ne žele propustiti sljedeću fazu rasta mobilnetehenologije na tržištima u razvoju. 

Kopirati
Drag cursor here to close