tesla radi

Bolnica odgovorila: Aparat za magnetnu rezonancu u funkciji od 30.studenog

Sci-Tech / Flash | 30. 11. 2015. u 13:02 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su iz mostarske bolnice ranije najavili kako će servisiranje MR sustava Sycra (3T) biti završeno do 23. studenog 2015., kako saznajemo MR uređaj '3 tesla' popravljen je tek prije par dana te je od ponedjeljka, 30. studenog pušten u funkciju.

''Jedan od dva uređaj za magnetsku rezonanciju s kojima raspolaže SKB Mostar je popravljen. Uređaj MR Sycra (3T) stavljen je u redovitu funkciju od danas tj. od 30.11.2015. godine'', potvrdili su za Bljesak.info iz Ured za informiranje i odnosa s javnošću SKB Mostar.

Podsjećamo, iz mostarske bolnice su popravak prijeko potrebnog aparat najavljivali i ranije, što je mnoge korisnike, koji su na čekanju za korištenje ovog aparata, dovelo u nezgodan položaj, jer se ta informacija pokazala netočnom.

''Popravak drugog aparat Harmony (1T) je u tijeku, ali iz iste servisne tvrtke nemaju informaciju kad će aparat biti popravljen'', rekli su ranije za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Kako je ranije navedeno, bez obzira na iznimno tešku financijsku situaciju Sveučilišna klinička bolnica Mostar je osigurala sredstva i snosi troškove koji do sada iznose 156 950 KM''.

Podsjećamo, MR uređaj "3 tesla" se pokvario krajem listopada. Inače, ovaj Siemensov uređaj za magnetsku rezonanciju montiran je i pušten u pogon u srpnju 2012. godine te je to jedini ovakav aparat na Balkanu, za koji je Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije izdvojio oko 6,5 milijuna maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close