Zakon i praksa

BiH je potreban volonterizam

Sci-Tech / Flash | 01. 07. 2015. u 17:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 50 sudionika, predstavnika institucija i nevladinih organizacija, sudjelovalo je u radu konferencije ’Volonterizam u BiH - zakoni i praksa’ koju je organiziralo NVO Vijeće.

Sudionici konferencije su istakli da je volonterizam u BiH potreban, da na desetine tisuća volontera svakodnevno rade vrijedne akcije i inicijative, a ova diskusija je za cilj imala unapređenje njihovog rada.

Zaključeno je da je potrebno sinkronizirati zakone o volonterizmu na svim razinama i druge postojeće zakone uskladiti s odredbama ovog zakona kako bi se unaprijedio i status i pozicija volontera i volonterizma u BiH.

Druga tema bilo je povećanje stupnja standarda i kvaliteta volontiranja, te uspostavljanje baze podataka volontera i organizacija civilnog društva, redefiniranje načina rada sa volonterskim knjižicama i slično. Naglašeno je da volonterizam treba da ostane i bude definiran kao dobrovoljni rad, ali to i dalje znači vrednovanje i priznanje određenog statusa volonterima.

Razgovarano je i o jačanju suradnje NVO i institucija, jer bi volonterizam trebao biti podržan kao proces i od strane institucija, posebno rad volonterskih centara, priopćeno je iz Udruženja InfoHouse.

Kopirati
Drag cursor here to close