Donacija

Bh. vojska engleski jezik uči u laboratoriju

Sci-Tech / Flash | 16. 09. 2014. u 13:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ministarstva obrane BiH, a u suradnji s Uredom za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu, danas je u vojarni Oružanih snaga (OS) BiH "Kozara“ u Banja Luci, upriličena ceremonija primopredaje doniranih sredstava - laboratorija za učenje engleskog jezika od vlade SAD-a.

Primopredaji doniranog laboratorija za učenje engleskog jezika, čija je ukupna vrijednost 82.500 američkih dolara prisustvovali su zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Živko Marjanac, a u ime vlade Sjedinjenih Američkih Država otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill i vojni ataše SAD-a u BiH brigadir Scott Miller. Goste je primio zapovjednika Zapovjedništva za podršku OSBiH generalbojnik Husein Tursunović.

Nakon obilaska donirane laboratorije za učenje engleskog jezika, gosti su se upoznali i o radu Centra za učenje engleskog jezika u kasarni te razgovarali s pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su polaznici tečaja za učenje engleskog jezika, piše Fena.

U izjavi za medije, zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac je istakao da je ovo jedna u nizu donacija SAD-a ove vrste te da je njen izuzetan značaj što pruža veliku pomoć pripadnicima Oružanih snaga BiH u učenju engleskog jezika, posebno onima koji žele ići u mirovne operacije.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill u obraćanju novinarima je rekao da mu je ovo prvi put da dolazi u posjetu vojarni "Kozara“ te podsjetio da je na ovoj lokaciji dovezeno 26 tona pomoći nakon ovogodišnjih nedavnih poplava, a da su pripadnici Oružanih snaga BiH realizirali izvanredan posao distribuirajući tu pomoć u područja gdje je ona bila najpotrebnija.

Govoreći o današnjoj posjeti novoj laboratoriji za učenje engleskog jezika istakao je i sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga u mirovnim misijama u svijetu, uključujući i misiju u Afganistanu, te značaju znanja engleskog jezika kao preduvjeta za sudjelovanje u misijama.

''Isto tako, kako se Oružane snage BiH budu pripremale za ulazak u NATO, to će biti itekakva prednost da pripadnici OSBiH govore engleski jezik, koji je jedan od službenih jezika u NATO-u. Naravno, to nije jedina korist od učenja engleskog jezika, jer bilo da se ovi pripadnici OSBiH odluče ostati u vojsci ili započeti neku novu karijeru, sigurno je da će im znanje jezika biti od velike pomoći'', istakao je Hill.

Kopirati
Drag cursor here to close