CryoSave program

Besplatno pohranjivanje matičnih stanica dobilo pedeset obitelji iz BiH

Lifestyle / Flash | 02. 09. 2014. u 09:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obitelj Sulejmanović iz Tuzle je pedeseta obitelj iz BiH koja je ušla u CryoSave program besplatnog obiteljskog pohranjivanja matičnih stanica iz krvi i tkiva pupčane vrpce.

Obitelji koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana obitelji kojem je dijagnosticirano neko od preko 70 teških oboljenja koje se mogu liječiti matičnim stanicama iz pupčane vrpce mogu aplicirati za program.

Pedeseta obitelj iz BiH koja je ušla u program besplatnog pohranjivanja je obitelj Sulejmanović iz Tuzle, koja ima sina od 3,5 godine koji je obolio od leukemije, a trenutno očekuju prinovu.

''Odluku o pohranjivanju matičnih stanica iz pupčane vrpce, te dodatnom informiranju i edukaciji smo naučili na mnogo teži način nego je to moglo biti. Naime propust, ako ga tako možemo nazvati, koji se dogodio s našim Amorom i njegovim iznenadnim oboljenjem od leukemije naveo nas je na nova i intenzivnija razmišljanja o proširenju obitelji, te novoj šansi pohranjivanja matičnih stanica'', riječi su obitelji Sulejmanović

Ovim programom, pored društvene odgovornosti, CryoSave šalje jasnu poruku da su terapije i liječenja matičnim stanicama realnost, da se matične stanice pohranjene kod CryoSave-a mogu uspješno iskoristiti za terapije i liječenja širom svijeta, jer primjenjuje najsuvrememenije standarde za pohranjivanje matičnih stanica, a uz to je i najiskusnija, najpouzdanija i tehnološki najnaprednija banka matičnih stanic u Europi, priopćeno je iz CryoSave.

Kopirati
Drag cursor here to close