MSYP

Besplatna nastava, radionice, izvannastavne aktivnosti i izleti za mlade iz Mostara

Sci-Tech / Flash | 27. 06. 2017. u 09:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetna škola Mostar Summer Youth Programme (MSYP) postaje prepoznatljiv događaj u ljetnom kalendaru Mostara. Radi se o trotjednom programu za srednjoškolce koji četvrtu godinu za redom okuplja mlade iz cijelog grada i nudi im besplatnu nastavu, radionice, izvannastavne aktivnosti i izlete.

Grupa domaćih i međunarodnih volontera, organizatora projekta, potrudila se da i ovo ljeto učini zanimljivim i edukativnim za učenike iz Mostara, BiH i regije.

U četvrtoj godini rada, MSYP je dobio podršku Koledža ujedinjenog svijeta, organizacije Schüler Helfen Leben, Fondacije Konrad Adenauer i Europskog parlamenta mladih.

Nastavnici i osoblje MSYP-a dolaze iz zemalja diljem svijeta, ove godine iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Argentine, Austrije i Južnoafričke Republike.

Nastavni predmeti su na Engleskom jeziku, prilagođeni različitim jezičnim stupnjevima. Predmeti koje se nude ove godine su: Društveni aktivizam, Održivi razvoj i ekološka svijest, Umjetnost za specifična mjesta, (Site-specific art), Antropološka i povijesna lingvistika, Globalna politika, Feminizam u umjetnosti, Od etike do bioetike, Književnost i pripovijedanje, Ljudska prava i društvena pravda, Feminizam u umjetnosti, Društveni mediji i odnosi s javnošću, Povijest i institucije Europske Unije, Softverske vještine, Logika, te Poslovni razvoj.

Svim učenicima koji redovno pohađaju nastavu, bit će uručeni certifikati kao priznanje postignuća.

''MSYP pruža srednjoškolcima iz Mostara priliku da unaprijede verbalne vještine engleskog jezika u komunikaciji s vrsnim i izvornim govornicima. Upoznaju se s različitim nastavnim predmetima iz uglavnom društvenih, humanističkih i političkih nauka, što im može pomoći u akademskom i profesionalnom razvoju. Također će biti zabavno iskustvo i prilika za druženje i stvaranje novih poznanstava. Osim nastave, priređujemo i različite događaje kao što su predstavljanje domaćih organizacija, interaktivne radionice i Europski parlament mladih.  Ići ćemo i na izlete na Rujište te u Interu na poslovno natjecanje'', rekla je Vlatka Lučić, jedna od  koordinatorica projekta

Nastava će se održavati u prostorima Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru od 27. lipnja do 15. srpnja 2017. godine, od ponedjeljka do petka, (09:45 do 14:00 sati).

Aktivnost i radionice će se održavati u popodnevnim satima a dnevni izleti tijekom vikenda.

Uz obrazovanje mladih, MSYP potiče volonterstvo i poduzetništvo u svrhu poboljšanje prilika za mlade Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close