Konkurencija iWatchu

Baterija na Asusovom pametnom satu trajat će sedam dana

Sci-Tech / Flash | 30. 01. 2015. u 10:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj tehnoloških kompanija poput Samsunga, Sonyja, Asusa, LG-a i drugih prošle su godine predstavili svoje modele pametnih satova, no još niti jedan od njih nije zadivio korisnike i ostvario odlične prodajne brojke.

Većina stručnjaka slaže se kako bi prekretnica na ovom tržištu mogao biti Appleov sat koji će se u prodaji pojaviti u travnju te će biti zanimljivo pratiti kako će korisnici reagirati, odnosno hoće li ljubitelji ove kompanije danima i noćima čekati i spavati ispred trgovina kao i u slučaju novih modela iPhonea.

No, prošlog tjedna u javnosti se pojavila informacija kako će baterija Appleovog sata trajati samo 2,5 do četiri sata intenzivnog korištenja, što je podatak koji bi mogao odbiti mnoge potencijalne kupce ovog sata (iako treba napomenuti kako ta informacija još nije službeno potvrđena te treba vidjeti hoće li Apple u sljedećim mjesecima uspjeti poboljšati bateriju), piše Zimo.co.

Čini se da rješenje za korisnike koji žele pametni sat čija će baterija trajati više dana ima – Asus. Ova je kompanija prošle godine predstavila pametni sat ZenWatch, a njen predsjednik Jonney Shih nedavno je najavio kako bi nasljednik ovog gadgeta mogao imati bateriju koja će trajati najmanje tjedan dana.

Prema informacijama Ubergizma, Asus bi ovo poboljšanje baterije trebao postići tako što će 'pojednostavniti operativni sustav i procesor'.

ZenWatch predstavljen je prošle godine na IFA sajmu u Berlinu te bi Asus njegovog nasljednika mogao predstaviti na istom sajmu u rujnu ove godine, dok se neki ljubitelji ove kompanije nadaju kako bi Asus mogao iznenaditi i svoj gadget predstaviti početkom ožujka na najvećem mobilnom sajmu na svijetu Mobile World Congress – dakle, prije početka prodaje Appleovog sata.

Kopirati
Drag cursor here to close