Naše društvo

Bago: Udžbenička politika u HNŽ-u je tabu tema

Sci-Tech / Flash | 25. 06. 2015. u 18:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija dokumentarno-edukacijskog filma "Obrazovanje nije roba" koji se bavi problematikom udžbeničke politike u Hercegovačko-neretvanskoj županiji(HNŽ) upriličena je u četvrtak u Mostaru.

Po riječima predsjednika mreže Naše društvo iz Mostara Marina Bage, udžbenička politika u HNŽ-u je tabu tema, a odabir udžbenika ne prolazi nikakvu kontrolu.

Bago ističe kako najveći problem predstavlja nepostojanje zakona o udžbenicima u HNŽ-u, što ugrožava čitav obrazovni sustav.

"To je totalno kaotična situacija koja utječe i na učenike i na roditelje, a pogotovo na njihov kućni proračun", kazao je on, dodavši kako se radi o nekontroliranom sustavu u kojem najbolje prolaze izdavači.

Upozorio je i na način odabira udžbenika, naglasivši kako se pri njihovom odabiru ne koriste kvaliteta recenzija, cijene i slično.

Različiti udžbenici, osim u školama, koriste se i u različitim odjeljenjima što znači da sve ovisi od toga kojeg će izdavača koji profesor odabrati, zaključio je Bago.

Film je realiziran u okviru projekta Obrazovanje nije roba uz podršku fondacije Schuler Helfen Leben i implementaciju mreže Naše društvo iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close