Deset godina iPhonea

Apple za sljedeću godinu priprema radikalne promjene na iPhoneu

Sci-Tech / Flash | 26. 09. 2016. u 12:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Apple tek nedavno predstavio nove modele iPhonea, već mjesecima kruže glasine oko njegovog nasljednika koji bi trebao donijeti nešto novo i posebno. iPhone 7 i 7 Plus donijeli su hardverske nadogradnje i (model Plus) dvije kamere koje omogućuju snimanje odličnih fotografija, no velike promjene i novi dizajn Apple priprema za 2017. godinu kada se navršava deset godina od kada je Steve Jobs predstavio ''revolucionarni iPhone''.

Što god mislili o Appleovim telefonima, predstavljanje iPhonea zaista je označilo prekretnicu na mobilnom tržištu i u potpunosti ga promijenilo, a Apple je na krilima velike popularnosti ovog telefona postao najvrjednija kompanija na svijetu.

Prema dosadašnjem načinu imenovanja Appleovih telefona, sljedeće godine na redu bi trebao biti iPhone 7S i 7S Plus, no gotovo sve glasine govore kako će, s obzirom na velike novitete i ''radikalne promjene u dizajnu'' koje pripremaju za taj model, Apple predstaviti iPhone 8 i 8 Plus, piše Zimo.co.

Novi iPhone tako bi trebao imati AMOLED ekran koji će zauzimati cijelu površinu prednje strane telefona, odnosno trebao bi se protezati od ruba do ruba, bez okvira oko ekrana. Također, ova kompanija u potpunosti bi trebala izbaciti dosadašnju Home tipku i ona će, kao i senzor za otiske prstiju, u potpunosti biti integrirana u ekran telefona.

Čak postoji mogućnost kako će rubovi ekrana ovog modela biti zakrivljeni, kao i u modelu Galaxy S7 Edge. Neke glasine kažu kako bi samo jedan model iPhonea trebao imati ovakav AMOLED ekran – vjerojatno model Plus, dok će klasičan iPhone imati ekran kao i na dosadašnjim modelima.

Što se dijagonale ekrana tiče, možemo očekivati 4,7 i 5,5 inčne ekrane, no s obzirom kako AMOLED model neće imati rubova, on bi mogao zadržati iste dimenzije kao i iPhone 7 Plus, ali će imati veći ekran.

Još jedan novitet koji očekujemo na novim modelima iPhonea jest i bežično punjenje baterije – ovo, naravno, nije nikakav novitet na mobilnom tržištu, no ako novi modeli Appleovih telefona zaista budu imali podršku za bežično punjenje, možemo očekivati kako će i veliki broj konkurentskih kompanija ugraditi ovu opciju u svoje (najjače) modele pametnih telefona.

Glasine govore i o mogućnosti skeniranja lica i šarenice oka kao načinima na koji će se moći otključati iPhone 8, a pored navedenog, novi modeli iPhonea imat će još jači hardver, odnosno moćniji procesor, bolju grafiku i još kvalitetniju kamere (navodno bi čak i model iPhonea 8 s 4,7 inčnim ekranom mogao imati dvije kamere sa stražnje strane), a kao i sedmice, bit će vodootporni i neće imati 3,5 mm izlaz za slušalice.

S obzirom da je do predstavljanja iPhonea 8/8 Plus ostalo još nešto manje od godinu dana, tijekom tog razdoblja možemo očekivati brojne nove glasine vezane uz novitete koje priprema Apple, no sigurno je kako će se u ovoj kompaniji itekako potruditi da modeli s kojima će proslaviti deset godina od predstavljanja prvog modela iPhonea budu posebni.

Kopirati
Drag cursor here to close