“Destination: Juno”

Apple uradio glazbu za kratki film o svemirskoj misiji Juno

Sci-Tech / Flash | 01. 07. 2016. u 09:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Servis tehnološkog giganta Applea, Apple Music pripremio je glazbu za kratki film snimljen povodom proslave misije svemirske letjelice Juno, koja bi nakon višegodišnjeg putovanja, 4. srpnja trebala smjestiti u orbitu planete Jupiter.

Projekat “Destination: Juno”, na kojem surađuju Apple i NASA, predstavljen je u istraživačkom i razvojnom centru Jet Propulsion Laboratory (JPL) u Pasadeni, u saveznoj američkoj državi Californiji.

Potpredsjednik Apple Music-a Robert Kondrk i šef misije Scott Bolton za javnost su govorili o kratkom filmu “Visions Harmony”. Kako iz Applea navode cilj suradnje sa NASA-om je educirati i inspirirati ljude te vizualnim efektima pokazati vezu između istraživanja svemira i pravljenja glazbe.

Glazba za film dostupna je na iTunesu i besplatna je, a kratki film je također moguće pogledati na internetu. U projektu sudjeluje i pjevačica Corinne Bailey Rae kao i još nekoliko glazbenika.

NASA je 2011. godine lansirala svemirsku letjelicu koja bi se 4. srpnja trebala smjestiti u orbitu Jupitera odakle će prikupljati slike i podatke o Jupiteru, što bi NASA-i trebalo pomoći da sazna više o ovoj planeti.

Kopirati
Drag cursor here to close