Novi problemi

Apple muku muči s trajanjem baterije

Sci-Tech / Flash | 12. 10. 2015. u 09:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od prije je poznato kako Samsung i Apple, jedni od najvećih suparnika na tržištu pametnih telefona, surađuju u poslovanju pa tako Samsung već duži niz godina opskrbljuje Apple svojim čipovima koji pogone njihove uređaje.

Ako se vratimo malo unazad par mjeseci, Samsung je bilježio znatan pad prihoda (zbog čega je vjerojatno kompanija i ranije otkrila nove Galaxy S6 modele), a budući da je ovaj južnokorejski gigant za treći kvartal najavio dobit 80% veću nego prošle godine isto je razveselilo investitore i samim time je i cijena dionice skočila za 9 posto.

Za ovaj skok Samsung može zahvaliti svojem biznisu s poluvodičkim materijalima koji je zaslužan za dobar dio profita, no i Appleu koji njihove čipove ugrađuje u svoje iPhoneove, piše Zimo.co.

I tako dok je Samsung već krenuo s naslađivanjem i slanjem pozivnica za proslavu, društvenim mrežama su počele kružiti negodovanja korisnika novog iPhone 6S zbog toga što se određeni primjerci novog iPhonea zagrijavaju više od ostalih i samim time smanjuju autonomiju baterije.

Inače, Apple u novi iPhone ugrađuje A9 čipove koje nabavlja od dva proizvođača od kojih je jedan TSMC, a drugi upravo Samsung.

Prema pisanju Technobuffaloa, američke nezavisne agencije objavile su rezultate istraživanja prema kojima A9 čipovi proizvedeni od strane Samsunga troše više energije i zagrijavaju uređaj pa razlika u trajanju baterije iznosi i do dva sata.

Na cijelu priču oglasio se i Apple priopćenjem u kojem navodi da "njihova testiranja i podaci koje dobivaju od krajnjih korisnika ukazuju na to da trajanje baterije iPhone 6S i 6S Plus modela, uzimajući u obzir razlike u ugrađenim komponentama, variraju tek 2 do 3 posto."

Kopirati
Drag cursor here to close