Upozorili

Anonymousi se vraćaju: Najavljena operacija Hong Kong

Sci-Tech / Flash | 10. 10. 2014. u 08:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetska aktivistička grupa "Anonymous" zaprijetila je da će oboriti web siteove državnih institucija u Kini i Hong Kongu i objaviti detalje o desetinama tisuća njihovih adresa elektronske pošte.

Grupa je pod oznakom "Operacija Hong Kong" priopćila na "Twitteru" da će sutra pokrenuti veliku akciju protiv servera kineskih vlasti, kako bi oborila web siteove DDoS napadima. Ovom tehnikom usporava se rad mreža stvaranjem zagušenja u internetskom prometu.

U poruci se navodi da će napad biti izvršen zbog "zloupotrebe ovlaštenja protiv građana Hong Konga". Prodemokratske demonstracije održane su u Hong Kongu u posljednjih 11 dana. U njima je sudjelovalo nekoliko desetina tisuća ljudi, a povremeno su se događali sukobi u kojima je policija koristila suzavac, piše Srna.

Demonstranti zahtijevaju da Hong Kong ima neograničeno pravo da bira lidere lokalne uprave na izborima 2017. godine. Peking insistira na pravu da odobrava kandidate na tim izborima.

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hong Lei rekao je da se Kina protivi hakerskim napadima na internetu i da odbacuje djela organizacije "Anonymous". Među institucijama čiji će siteovi, prema najavi, biti napadnuti su kinesko Ministarstvo za javnu sigurnost, Ministarstvo obrane, Ministarstvo pravde i policija Hong Konga.

Kopirati
Drag cursor here to close