Objavljen rat

Anonymousi napadaju Tursku jer financira Islamsku državu

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2014. u 20:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakerska grupa Anonymous objavila je "cyber rat" Islamskoj državi, u ekskluzivnom intervjuu koji je emitirala televizija France 24.

Prvi razlog za počinjanje operacije protiv Islamske države je, kako je maskirani predstavnik hakerske organizacije objasnio putem video linka, da se javnosti predoči koliko je hitna situacija u Iraku, kao i da ta ekstremistička grupa ne predstavlja islam.

"Islamska država veći dio aktivnosti provodi putem društvenih mreža. Zato smo odlučili da ih ne napadnemo izravno, već da napadnemo njihovu ideologiju, i to objektivnim i logičnim argumentima", objasnio je, dodavši da je cilj Anonymousa javnosti predočiti da su to obični "kriminalci i lažljivci" koji iskrivljuju svoju vjeru, prenosi Tanjug.

"Naveli smo islamska pravila ponašanja, koja ne podrazumijevaju napade na ratne zarobljenike niti napade na ministarstva, i podsjetili da svatko tko ta pravila ne poštuje treba biti isključen iz zajednice", rekao je predstavnik hakerske grupe i istaknuo kako ta objašnjenja radikalno menjaju uticaj Islamske države na društvenim mrežama.

Rekao je i kako grupa Anonymous smatra da su Sjedinjene Američke Države "izravno i neizravno doprinele ovoj krizi".

"Planiramo napasti nekoliko zemalja za koje se zna da financijski podržavaju Islamsku državu, uključujući Tursku i Saudijsku Arabiju", kazao je član Anonyumousa i podsjetio da je hakerska grupa već upozorila te zemlje da će, ako nastave s podrškom, morati uništiti njihovu virtualnu infrastukturu.

"I da, imamo ljude koji to mogu uraditi", poručio je.

Podsjećamo, ranije je New York Times upravo Tursku označio kao jedan od najznačajnijih izvora regrutiranja stranih boraca Islamske države. Među njima su i državljani BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close