249 KM Moj Mix 60

Alpha: Moderan, tanak, čeličan

Sci-Tech / Flash | 30. 09. 2014. u 09:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visokokvalitetni dizajn i vrhunski kvalitet smartfona pretočeni u novi Galaxy Alpha Android na najbolji način pokazuju riješenost južnokorejske kompanije "Samsung" da preuzme primat na polju pametnih telefona. S fokusom na elegantnu estetiku i kompaktnu konstrukciju „Samsung“ je primijenio novi pristup prilikom dizajniranja ovog telefona i otišao korak dalje pozicionirajući ga kao dizajnerski.

Zahvaljujući svom sofosticarom dizajnu, dimenzijama 132.4 x 65.5 x 6.7 mm i težini od 115 g, Galaxy Alpha slovi za najtanji Samsungov telefon koji u sebi integriše nekoliko veoma zanimljivih ideja. Njegova specifičnost jeste metalni okvir koji prijatno hladi ruku, s elegantno zaobljenim uglovima, te poleđinom od meke plastike i završnom obradom mekanom na dodir i zamišljen je kao direktni konkurent modelu iPhone. Na poleđini uređaja se nalazii otvor 12MP kamere, LED blic, kao i senzor broja otkucaja srca, a posjeduje i senzor otiska prsta.

Ekran visokog kvaliteta HD SuperAMOLED Plus veličine 4.7 inča i rezolucije 720x1280 piksela, ima mogućnost podešavanja i prilagođavanja najrazličitijim zahtjevima korisnika, tako je na primjer moguće podesiti osvijetljenost ekrana.

Ovo je prvi uređaj koji koristi sopstveni Samsung čipset, napravljen u 20 nm tehnologiji. Exynos 5430 čipset sa osam jezgara je baziran na BIG.little tehnologiji kompanije ARM, odnosno 4 jezgra rade pri brzinama do 1.8 GHz (Cortex A15), a četiri jezgra na frekvencijama do 1.3 GHz (Cortex A7).

Količina sistemske memorije u uređaju je 2 GB, što je dovoljno za izvršavanje bilo kojeg zadatka. Interna memorija je kapaciteta 32 GB, od čga sistem zauzima oko 6 GB, a sva preostala memorija stoji na raspolaganju korisniku. Memorijska kartica u ovom telefonu nije dostupna, a odbijanje kompanije da ugradi slot memorijske kartice pokušaj je, kako smo već rekli, da se napravi uređaj koji je sve bliži iPhone-u.

Baterija modela Alpha je Li-Ion 1860 mAh i obezbjeđuje oko 10.5 sati rada uz maksimalno osvetljenje, ali ukoliko ako se koristite samo za pozive i SMS i isključe sve nepotrebne karakteristike, onda će baterija trajati i do dva dana. Razlog tome nije samo optimizacija softvera, ili korišćenje više štedljivog AMOLED ekrana već i doprinos čipseta. Vrijeme punjenja je nešto manje od 2 sata.

Kod ovog aparata 12MP kamera sa autofokusom može da snima 4K video, dok je prednja kamera ima 2.1 MP. U pogledu kvaliteta slike, Alpha je iznad prosjeka. Telefon odlikuje najnovija Android 4.4.4 (KitKat) verzija, sa TouchWiz interfejsom, koji je najnovije verzije.

Ukoliko ste prepoznali ovaj model kao nešto što će upotpuniti vaš lifestyle, izvršite odmah rezervaciju na m:tel Facebook stranici, jer količine su ograničene. Na taj način ćete uz ovaj izuzetan model - Samsung Galaxy Alpha sebi osigurati i savršen poklon - originalni S View cover.

Napominjemo, da samo u m:tel-u ovaj prestižan uređaj možete nabaviti po cijeni od 249 KM u tarifi Moj Mix 60.

Kopirati
Drag cursor here to close