dobro za znati

10 trikova za Facebook koje vjerojatno ne znate

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2015. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke trikove na Facebooku možda ipak ne znate iako na njemu provodite mnogo vremena. Vrijeme je da se upoznate s trikovima na Fejsu koje možda niste znali:

1. Možete poslati poruku bez preuzimanja zasebne aplikacije

Postoje dva načina kako zaobići instaliranje Messengera. U prvom je dovoljno da otvorite facebook.com na svom mobilnom web pregledniku. Drugi način je teži. Počnite preuzimati aplikaciju Messenger, a čim se pojavi krug s kvadratom u kojem je riječ 'stop' kucnite po njemu kako bi obustavili download. Kad se vratite u Facebook aplikaciju trebao bi se pojaviti i tab za poruke.

2. Potajno promijenite status svoje veze

Otvorite About na svom timelineu i kliknite na Relationship. Potom u gornjem desnom kutu kliknite Edit. Pormijenite postavke privatnosti na Only me. Potom promijenite status veze i spremite promjenu. Druga opcija je da uopće nemate status o vezi.

3. Objavljujte na Facebooku i kad niste na Facebooku

Za to trebate pristup "post-by-email" adresi koju možete koristiti za objavljivanje tekstova, fotografija i videa s mobitela.

4. Isključite opciju 'Viđeno/Seen' u porukama

U web pregledniku Chrome vam je na raspolaganju ekstenzija Facebook Unseen koja blokira URL s potvrdom o čitanju Facebookovim porukama. Ukoliko ne koristite Chrome instalirajte ekstenziju AdBlock Plus za vaš preglednik i u filtere dodajte URL 'facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest'.

5. Koristite emotikone u statusima

Koristite tipkovnicu s emotikonima na vašem mobitelu ili preuzmite odgovarajuću ekstenziju.

6. Pametno koristite Friend Tracker

Ako ne želite da je vaša lokacija svima dostupna, kreirajte privatni popis prijatelja koji će jedini dobivati obavijesti te vrste.

7. Nađite nešto konkretno pomoću tražilice Facebook Graph

Ovo je vrlo koristan alat. Utipkajte primjerice 'People in Brooklyn who like tennis' ili 'Books read by CEOs' i bit ćete jako iznenađeni.

8. Objavljujte gifove, čak i u komentarima

Facebook omogućava objavljivanje gifova putem postavljanja poveznice u status, ali to zasad nije moguće u komentarima, osim ako niste instalirali posebnu ekstenziju za Chrome.

9. Provjerite privatnost

Značajka Facebook checkup nudi postupak u tri koraka pomoću kojeg možete pogledati postavke i promijeniti ih.

10. Pronađite starije objave

U Facebookovu tražilicu upišite precizne upite pritisnite Enter i provjerite je li među rezultatima ono što tražite, prenosi Poslovni.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close