zzzzzzzzzzz

Zrakoplov kružio jer su kontrolori spavali

Lifestyle / Putujte s nama | 19. 08. 2014. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rad u kontroli zračnog prometa je stvarno iscrpljujući, no nema opravdanja za spavanje na dužnosti. Stotine ljudskih života je u rukama tih ljudi - jedan je od komentara na incident.

Zrakoplov u Kini nije mogao sletjeti na pistu jer su dva kontrolora leta zaspala.

To, je naravno, izazvalo gomilu ljutitih reakcija na društvenim mrežama, osobito nakon zrakoplovnih nesreća koje su zaredale posljednjih mjeseci.

Boeing 737 pripremao se za slijetanje na Wuhan aerodrom u središnjoj Kini, no 12 minuta čekali su da se javi netko od kontrolora leta, objavio je AFP pozivajući se na kineske medije.

Napokon, kada je kontakt s kontrolnim tornjem uspostavljen, zrakoplov se uspješno prizemljio. Oba kontrolora leta koji su bili na dužnosti su spavali u trenucima kada je pilot pokušavao dobiti dopuštenje za slijetanje, pokazala je istraga agencije za civilno zrakoplovstvo. Incident se dogodio 8. srpnja, no informacija o tome što se dogodilo objavljena je tek ovih dana.

''Rad u kontroli zračnog prometa je stvarno iscrpljujući, no nema opravdanja za spavanje na dužnosti. Stotine ljudskih života je u rukama tih ljudi'', samo je jedan od komentara objavljen na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo dok je drugi korisnik sugerirao da ''puste kontrolore da u zatvoru spavaju do mile volje''.

Nadamo se da neće biti ovakvih vijesti kada Bosna i Hercegovina uskoro preuzme svoje nebo.

Kopirati
Drag cursor here to close