poticaj

Znate li koje namirnice jačaju seksualnu želju?

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2015. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponekad je potrebno malo više poticaja od upaljene svijeće i pjesme Marvina Gayea za poticanje seksualne želje.

Jedete li zdravo, to će se primijetiti na vašem izgledu i raspoloženju. Isto tako, određene namirnice mogu utjecati na povećanje seksualne želje.

1. Jagode

Pitate se kako jagode jačaju libido? Stvar je jednostavna; dobra cirkulacija je od velike važnosti za seksualnu funkcionalnost kod oba spola, a jagode su bogate antioksidantima koji štite srce i krvne žile. Uz to sadrže puno vitamina C, koji je uz antioksidante u raznim istraživanjima povezan s većim brojem spermija kod muškaraca. Za poseban doživljaj natopite ih u čokoladu koja također odgovara libidu.

2. Avokado

Ova super namirnica je bogata vitaminom E koji je također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

3. Bademi

Bademi sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju. Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona i jača libido.

4. Sjemenke sezama

Spomenuli smo da je cink dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena.

5. Lubenica

Ovo popularno ljetno osvježenje ima malo kalorija ali je zato snažan poticaj za seksualne aktivnosti, za što je zaslužan citrulin – alfa aminokiselina koja pozitivno djeluje na srce, imunološki sustav te širi krvne žile. Prednost ove prirodne metode poticanja seksualne aktivnosti je ta što je iznimno ukusna!

Kopirati
Drag cursor here to close