Digitalno doba

Znate li da je smartphone uzrok vaše loše prehrane?

Lifestyle / Flash | 24. 08. 2016. u 11:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbacivanjem sve naprednijih verzija ‘pametnih telefona’, među nama je sve više ovisnika o mogućnostima tih kompjutera u malom. Ako se imalo razumijete u tehnologiju, priznajte, očarale su vas razno-razne aplikacije, funkcije uređivanja slika, mogućnost čitanja vijesti u hodu ili igranja igrica pod pauzom.

Sve su to zabavne stvari koju mogu biti i korisne ako su korištene s mjerom, no jeste li znali da vaš smartphone može imati negativan utjecaj na jedan važan aspekt vašeg života – vašu prehranu?

Aplikacije za naručivanje hrane

Ima li išta jednostavnije nego naručiti brzo spremljenu hranu pred vrata? Sustav naručivanja bio je ograničen na telefon i eventualno računalo, no sada je pizza dostupna jednim potezom po ekranu mobitela. Dobro je dok se radi o pizzi jednom-dvaput tjedno, ali svakog dana je definitivno previše.

Izgovora za kuhanje nema, postoji samo lijenost! Svatko može naučiti skuhati i najjednostavnija jela, bilo da se radilo o ženi ili muškarcu. Iskoristite taj mobitel za eksperimentiranje s receptima, tako nikada nećete biti gladni.

Smartphone je novi TV

Želite li zbog mobitela pasti u ‘kauč-krumpir’ kategoriju? Imamo brz pristup svemu putem naših telefona te možemo gledati bilo što ako imamo internet konekciju. Krevet, mobitel, brdo grickalica – poznat scenarij? Nemojte da vam ovo postane večernja navika jer ćete umjesto zdrave večere dan završiti praznim kalorijama.

Društvene mreže

Ako i naši djedovi i bake otvaraju profile na društvenim mrežama, onda znate ‘koliko je sati’. Super su za brzu komunikaciju, dogovore, gledanje lijepih slika i praćenje bezbroj fitness kanala. Još kad bi nas divne slike hrane potakle da nešto i sami skuhamo ili videi o vježbanju natjerali da se pokrenemo i odemo u šetnju (bez mobitela!), gdje bi nam bio kraj?

Odmaknite se malo od mobitela i poboljšat će se kvaliteta vašeg života, uključujući i ono što vam je na tanjuru.

Kopirati
Drag cursor here to close