Seksualna ponašanja

Znanstvenici upozoravaju: Ljudi će sve manje voditi ljubav

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2015. u 15:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

David Spiegehalter profesor je razumijevanja rizika u Statističkom laboratoriju Sveučilišta Cambridge. Poput većine ljudi, i njega zanima seks, no iz pomalo drugačijeg kuta.

"Naša seksualna ponašanja imaju dubok učinak ne samo na naše život, već i na to kako je društvo oblikovano", napisao je za Daily Mail, prenosi Index.hr.

Spiegelhalter je za Daily Mail otkrio da posljednja istraživanja pokazuju da se Britanci sve manje seksaju.

"Iako živimo u eri koja nikad nije bila više seksualizirana nego danas, zapravo se seksamo manje nego ikad. Istraživanja dokazuju da je u posljednja tri desetljeća odrastao Britanac došao s toga da se seksao pet puta mjesečno na to da se seksa tri puta mjesečno", otkrio je.

Logično, parovi koji žive zajedno više se seksaju, no i tom su segmentu brojke pale.

Prije 20 godina žena koja je stanovala sa svojim partnerom seksala se s njim šest puta mjesečno, dok danas to čine četiri puta u mjesec dana.

"Ako se ovaj trend nastavi, može se predvidjeti da se prosječna osoba 2040. godine uopće neće seksati", iznio je crnu prognozu profesor Spiegelhalter.

Dodaje kako su naugroženiji u dobi između 25 i 34 godine, koji iako su na vrhuncu seksualne moći, to uopće ne iskorištavaju. Ljubav vode tri puta mjesečno, a jedan od njih četvero priznaje da se nije seksao posljednjih mjesec dana.

Stručnjaci vjeruju da će sve više stvari oduzimati naše vrijeme, što znači da će nam seks postajati sve manje važan, prenosi Index.hr.

Spiegelhalter dodaje da je podatak da muškarci misle na seks svakih sedam sekundi samo "bapska priča". Unatoč smanjenju broja seksualnih odnosa u Britaniji, svake minute i dalje se seksa 1800 parova.

Kopirati
Drag cursor here to close