Tajna je u genima

Znanstvenici: 'Otkrili smo dokaze da homoseksualna orijentacija nije stvar odabira'

Lifestyle / Flash | 14. 02. 2014. u 14:49 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstvenici sa Sveučilišta u Chicagu tvrde da je DNA odgovoran za postojanje homoseksualnosti te su tako osnažili argumente teoriji da je ona biološki uvjetovana, a ne stvar odabira, piše Jutarnji.hr.

Ovi znanstvenici su tijekom nekoliko godina na Gay Pride festivalima regrutirali preko 400 homoseksualnih parova te su analizirali njihov DNA.

Tako su otkrili dva djelića DNA koja su povezana s homoseksualnošću. Ipak, nisu uspjeli otkriti ključne gene ili kako oni utječu na razvoj seksualnosti.

Međutim, rezultati koje su objavili na godišnjoj konferenciji Američke udruge za napredak znanosti, potvrdili su sadržaj studije iz 1993. godine.

To, prvo, istraživanje koje je otkrilo dokaze o postojanju 'gay gena', izazvalo je buru kontroverza, koja se pojačala kada drugi znanstvenici nisu uspjeli pronaći genetsku povezanost homoseksualnosti.

''Seksualna orijentacija nema veze s izborom. Naša otkrića sugeriraju da su geni u igri. Pronašli smo dokaze koji potvrđuju da su oni odgovorni za to je li čovjek gay ili nije'', izjavio je dr. Michael Bailey.

''Ovo otkriće bi moglo jednog dana omogućiti prenatalno testiranje kojom bi se mogla otkriti seksualnost muškog djeteta. Ona ne bi bila jako precizna jer postoje i drugi faktori koji mogu utjecati na to'', dodao je znanstvenik.

Kopirati
Drag cursor here to close