Balans je najvažniji

Zlatna pravila za bolji balans između poslovnog i privatnog života

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2015. u 08:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnjem svijetu, kada je svako ekstra zarađeni novac prijeko potreban, brojni zaboravljaju na svoj vlastiti život i u potpunosti ga podređuju poslu.

Tako nastaju brojni problemi, jer ako želimo sačuvati zdrav razum svima je potreban balans između poslovnog i privatnog života.

Index.hr donosi nekoliko navika koje možeš usvojiti, kako bi to postigli.

1. Okolnosti

Ponekad će posao biti važniji, a ponekad privatne stvari. Drugim riječima, ponekad će jedna od te dvije stvari imati više težine, ovisno o tome što se kod tebe događa u tom trenutku. I to morate znati prepoznati.

2. Strah

Kako bi postigla taj balans, najvažnija stvar koju moraš napraviti, jest riješiti se straha, da će tvoja tvrtka propasti, ako ti ne radiš ili nešto nisi učinila baš danas. Odmori se, sutra je novi dan.

3. Privatne aktivnosti

Znamo da imaš manje vremena nego prije, no nemoj ignorirati privatne stvari koje te vesele i drage ljude. Za njih se uvijek nekako nađe vremena, jer u kratkom roku izmame veliki osmijeh na lice. A pravi prijatelji i osobe koje te čine sretnom su prava rijetkost u današnje vrijeme.

4. Tehnologija

Nitko nema pravo očekivati od tebe da budeš dostupna od 0-24. Ponekad isključi svoj pametni telefon i odlogiraj se s društvenih mreža. Taj odmor će ti itekako dobro doći.

5. Granice

Ako još uvijek nisi, vrijeme je da ih postaviš, oko toga kada jesi, a kad nisi na raspolaganju. Kolega koji te zove u 11 navečer ili nedjeljom u vrijeme ručka, prvi je na redu koji treba znati za njih.

Kopirati
Drag cursor here to close