ZOO

Životinje u Pionirskoj dolini dobro podnose promjenu temperatura

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2016. u 14:55 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve životinje u zoološkom vrtu Pionirska dolina dobro podnose zimu i promjenu temperatura, potvrdili su Feni iz tog zoološkog vrta.

''Na vrijeme smo se organizirali i pripremili za zimsko razdoblje. Uradili smo posebne nastambe s termoizolacijom, a za životinje iz podneblja Afrike uradili smo grijanje tako da nema nikakvih problema i sve životinje su prebrodile dosadašnji zimsko razdoblje, kazao je upravnik Rekreativno-zabavnog centra Pionirska dolina Esad Tajić.

Naglasio je da je ova zima imala i niske temperature, ali je bilo i lijepih dana.

Kada su lijepi dani građani u većem broju posjećuju ovaj jedini zoo vrt u BiH tako da je tijekom proteklog vikenda oko 2.000 sugrađana posjetilo Pionirsku dolinu.

Kaže da će uskoro biti nabavljena i jedna grupa majmuna te da su tu životinjsku vrstu osigurali iz prijateljskih europskih zooloških vrtova.

''Ako bude financijskih sredstava za plaćanje troškova i ako budu institucije vlasti odlučile da pomognu pri nabavci nekih novih životinjskih vrsta, mi od prijateljskih europskih zoo vrtova možemo dobiti gratis bilo koju životinjsku vrstu'', naveo je Tajić.

Kopirati
Drag cursor here to close