što je bolje

Život u stanu ili kući: Usporedite kroz ova 4 kriterija

Lifestyle / Flash | 13. 10. 2015. u 08:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na činjenicu da svakodnevne obaveze pojedinca i individualne preferencije diktiraju odabir kad je riječ o odlučivanju između kuće i stana, Poslovni.hr u suradnji s agencijom Opereta donosimo opise nekoliko osnovnih, univerzalnih parematara koje treba uzeti u obzir prilikom takve odluke.

ODRŽAVANJE

Stan: Život u stanu ne podrazumijeva veliku predanost kad je u pitanju održavanje vašeg stambenog prostora. Svoj stan vrlo lako, brzo i povoljno možete održavati čistim i urednim. Međutim, stanovanje u zgradi zahtijeva suradnju s ostalim stanarima i podrazumijeva obzir prema drugim stanovnicima zgrade u kojoj se stan nalazi.

Kuća: Održavanje kuće zahtijeva više vremenskog angažmana, posebice kad je riječ o uređenju vrta i okućnice iako je, mnogim stanovnicima kuća, ovakva obaveza ujedno i predah od svakodnevnog stresa i drugih obaveza.

KOMFOR

Stan: Ovisno o mogućnostima i individualnom odabiru ovisi i razina komfora u stanu. Međutim, s obzirom da se stambene zgrade uglavnom nalaze u blizini svih potrebnih sadržaja veliki komfor je imati na dohvat ruke teretanu, prodavaonicu, park, tržnicu i druge potrebne sadržaje.

Kuća: Kuća je svakako kraljica komfora. Osim što je možete prilagoditi vlastitim zahtijevima i željama, možete upotpunosti sačuvati privatnost i mir. Također, možete uživati na zraku u privatnosti svog vrta i okućnice, a velika prednost je i držanje kućnih ljubimaca koje vam je u slučaju života u kući neograničeno.

TROŠKOVI

Stan: Što se troškova stanovanja tiče, život u stanu, ne donosi velike troškove mjesečnih režija ni održavanja. Uz dobru organizaciju ubrzo možete kontrolirati svoju potrošnju i prilagoditi je svojim mogućnostima.

Kuća: Kuće su, nešto skuplja varijanta kad su režije i troškovi stanovanja u pitanju, međutim treba uzeti u obzir da je ulaganje u kuću dugoročno isplativije i trajnije rješenje. Također, u kući ste neovisni stanar kad je riječ o mjerama uštede te možete samostalno odlučivati o ulaganju u energetsku isplativost.

STIL ŽIVOTA

Stan: Stan je idealan odabir za sve one koji vode aktivan život ubrzanog tempa, neovisno jesu li samci ili obitelj. Stanari koji se odluče na život u stanu zasigurno provode puno vremena izvan svog doma, bilo da su primorani poslom bilo da uživaju u raznim događanjima i vanjskim aktivnostima.

Kuća: Kuća je idealan odabir za ljude koji su ljubitelji boravka u unutarnjim prostorima, koji vole vrijeme provoditi „doma“, uz maksimalnu privatnost. Ne čudi, stoga, ni ona poznata „kod kuće“ fraza.

Kopirati
Drag cursor here to close