Dubrovnik

Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2016. u 11:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održava se ovaj vikend u Dubrovniku, točnije od 26. do 29. svibnja 2016. Premda su svi natjecatelji trebali doći do sinoć u Dubrovnik, te prijaviti momčadi i uplatiti kotizaciju za natjecanje, Završnica je službeno započela, kako i dolikuje, svečanim misnim slavljem u dubrovačkoj katedrali, danas, 27. svibnja 2016., u 10 sati.Misno slavlje predslavio je dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić, zajedno s drugim voditeljima lige i Povjerenicima za mlade.

Međužupnu ligu Hercegovine predstavljali su ovogodišnji pobjednici – župa sv. Petra i Pavla iz Mostara, zajedno s trenerom Ilijom Buhovcem, svećenikom pobjedničke momčadi fra Pericom Ostojićem, te don Tomislavom Ljubanom i don Mladenom Šutalom, voditeljima MLH.

Poslije misnog slavlja, pripremljen je i program otvaranja KMNL-a na Stradunu ispred crkve sv. Vlaha. Program je trajao oko sat vremena, gdje su se predstavile sve nad/biskupije koje sudjeluju u samoj Završnici. Završnicu Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata otvorio je hrvatski rukometni reprezentativac, zlatni olimpijac i trener RK Hrvatske mladeži Dubrovnik, Zlatko Saračević, poželjevši svim natjecateljima da njihova igra protekne u duhovnosti i fair play-u. Sve prisutne pozdravio je i Santiago Pérez de Camina, predstojnik Odjela za sport pri Papinskom vijeću za laike, kao i Voditeljica Ureda za mlade pri HBK, Ivana Čogelja, koja je prenijela i pozdrave u ime Ureda Hrvatske biskupske konferencije za mlade, nositelja organizacije nacionalne završnice i u ime predsjednika Odbora HBK za mlade mons. Mije Gorskog.

Švedski stol bio je pripravljen u zgradi dubrovačkog sjemeništa i biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, u Dubrovniku. U poslijepodnevnim satima odigrane su utakmice po skupinama.

''Našu biskupiju predstavljaju, momci iz župe sv. Petra i Pavla iz Mostara, koji su smješteni po obiteljima u župi sv. Spasa, u Staroj Mokošici, kod župnika don Ivice Pervana, gdje inače i igraju svoje prve utakmice po skupinama. Možemo već sada čestitati momcima, jer su se već plasirali u četvrtfinale KMNL-a, pobijedivši momčadi iz Bjelovarsko-križevačke biskupije (2:1) i Splitsko-makarske nadbiskupije (5:2) te su igrali neriješeno s domaćinima Dubrovačke biskupije (1:1). Momcima čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Ovim putem, također, zahvaljujemo svima onima koji su na bilo koji način materijalno pomogli svojim prilogom, kako bi se ova prekrasna manifestacija održala'', poručio je don Mladen Šutalo.

Kopirati
Drag cursor here to close