Zdrav

Zašto je kivi supervoće?

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2014. u 12:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kivi je bogat vitaminom C, te se iz toga razloga preporučuje za konzumaciju zimi kada većini ljudi opadne imunitet. Ova zdrava namirnica osim vitaminom C obiluje vitaminima K i E, sadrži magnezij, te malu količinu omega 3 masnih kiselina.

Kivi se preporučuje i izvan sezone prehlada i gripa. Naime, dobro ga je jesti i za snižavanje krvnog tlaka, a pokazao se i kao dobar borac u borbi protiv respiratornih oboljenja kao što je astma. Osim toga pokazao je sposobnost zaštite DNK od štetnog djelovanja kisika, piše Moja.ba.

Također su provedene studije koje su pokazale kako kivi štiti jetru, te kako njegova konzumacija smanjuje mogućnost za dobivanje raka kože i raka debelog crijeva.

Odličan je za trudnice jer sadrži folnu kiselinu, a pokazalo se da ublažava simptome depresije. Također je provedena studija koja je pokazala kako se kivi može davati i dojenčetu od mjeseci starosti.

Kivi mnogi smatraju supervoćem jer posjeduje idealnu ravnotežu između minimalnog broja kalorija i maksimalnog ljekovitog učinka na organizam, piše Moja.ba.

Ovo supervoće se najčešće jede oguljeno u voćnim salatama, ali moguće ga je koristiti za pravljenje kolača, ali i jela koja sadržavaju meso.

Kopirati
Drag cursor here to close