'Jedan i pol muškarac'

Zapadni Mostarci u središnjem Sarajevu

Lifestyle / Flash | 24. 04. 2015. u 14:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završno programsko večer travanjskog paketa domaće stand-up komedije ponedjeljkom, a u kojem su se sarajevskoj publici predstavili bosansko-hercegovački komičari, rezervirano je za Mostarce, i to one - zapadne!

Igor Drljo – Iggy je u stand-up komediju je“ uletio“ krajem 2013 godine. Nakon nekoliko Open Mic večeri, raja ga je prihvatila, a on je prihvatio raju i onda počeo sa „pravim“ nastupima. Kako sam Kaže:.“ Na početku sam nastupao po mostarskim lokalima, ali nakon nekog vremena kada sam se uštelio, počeo sam nastupati i izvan Mostara. Do danas sam skupio priličan broj nastupa diljem cijele Bosna i Hercegovine, ali i izvan nje. Njegove teme se baziraju na aktualnim zbivanjima, ali i na onim situacijama u kojima samo on vidi zanimljivu foru! Ukratko, kratak čo'ek, velikih mogućnosti i još većeg smisla za humor.

Irenej Irac Čule je poznat kao zabavljač širih, ali naročito užih narodnih masa. I pored svog, sasvim pristojnog, komičarskog opusa i dalje je najbolje poznat kao jedini Irac u Hercegovini koji nema apartmane u Međugorju. Stand up komedijom se bavi par godina unazad i skupio je veliki broj nastupa. Sve ostalo će vam reći kada se popne na binu. Ovaj momak će vas sigurno nasmijati. Ima veliki broj šala, i veliku glavu. Smijeh je zagarantiran za bar jednu od te dvije velike opcije. Njegova velika glava mu zadaje glavobolju. Jer uvijek u njegovoj obitelji dođe do financijskih problema kada mu je vrijeme šišanja. A sve zato jer mu frizer naplaćuje šišanje po metru kvadratnom.

Sve predstave stand-up komedije počinju u 21.30 sat, a cijena ulaznica je 5KM. Zbog ograničenog broja mjesta, preporučuje je rezervacija, a koja se može napraviti putem telefona 061/ 588 884 ili 033/ 209 660.

Travanjski program stand-up komedije ponedjeljkom:
06.04. Marko Puljiz (Sarajevo) & Omer Hodžić (Mostar)
13.04. Hazim Mujčinović (Tuzla) & Adi Fejzić (Mostar)
20.04. Navid Bulbulija & Dino Ćatović
27.04. Igor Iggy Drljo & Irenej Irac Čule (Mostar)

Kopirati
Drag cursor here to close