Pustolovna priča

Zalutali pas se utrkivao 430 km do boljeg života

Lifestyle / Flash | 24. 11. 2014. u 13:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda iscrpljeni, prekriveni blatom i gladni, članovi švedskog sportskog tima koji su se pripremali za opasnu utrku kroz ekvadorsku prašumu, nisu mogli ne opaziti nepozvanog gosta.

Naime, dok su otvarali konzervirano meso, opazili su jadnog i zalutalog psa koji gleda u njih.

Sažalili su se i nahranili ga ne očekujući nikakav daljnji kontakt. No kada su ustali da bi nastavili utrku, životinja ih je počela pratiti.

Dok je četveročlana grupa počinjala posljednje dvije faze svjetskog prvenstva u 430 km dugoj pustolovnoj utrci pas se sprijateljio s njima te su ga nazvali Arthur. Tako se i Arthur počeo suočavati sa svakim teškim zadatkom koji je i njih čekao. Plivao je pored njih dok su u kajacima prelazili rijeku, pješačio po brdima, puzao kroz blato itd. Čak i onda kada su ga se pokušali riješiti, zbog njegove sigurnosti, on bi to odbijao.

Nakon šest dana tim je završio utrku, ali pas je pretrpio neke ozljede. Odlučili su ga odvesti veterinaru dok su još u Južnoj Americi kako bi ga pregledao.

Tijekom tog vremena, jedan član tima je nakon ovakvog iskustva, shvatio da ne mogu ostaviti Arthura, stoga ga je odlučio posvojiti, odnosno povesti doma u Švedsku. Pas se tako ukrcao na avion sa svojim timom i otišao u zasluženi odmor ali i bolji život.

Ponosni vlasnik ovu je avanturu zaključio kazavši kako je u Ekvador otišao kako bi osvojio svjetsko prvenstvo, no umjesto toga, dobio je novog prijatelja.

Podsjećamo, pustolovne utrke su oblik ekstremnih sportova koje kombiniraju konstantno pješačenje, brdski biciklizam, vožnju kajacima itd.

Kopirati
Drag cursor here to close