Široki Brijeg

Zabranjeno pušenje otvorilo 14. West Herzegowina Fest

Lifestyle / Flash | 29. 07. 2016. u 01:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabranjeno pušenje u četvrtak navečer otvorilo je 14. West Herzegowina Fest koji se tri dana održava u Širokom Brijegu, točnije u Borku tik uz rijeku Lišticu.

Prvu festivalsku večer otvorili su nastupi amaterskih bendova, točnije tri benda iz Hrvatske: Magnolija, Clouie i Material damage. Nakon toga posjetitelji su mogli pogledati sedam filmova u konkurenciji: Čudotvorna tvornica sinjska (Split, Hrvatska), Jedan dan (Šamac, BiH), Open (Pula, Hrvatska), Tako zakon nalaže (Banja Luka, BiH), The Bridge (MFF School Široki Brijeg, BiH), Smoking Kills (Čeminac, Hrvatska) i Naš kruh (Pridraga, Hrvatska).

Večer je odličnim koncertom zaključilo Zabranjeno pušenje.

Drugog dan festivala, nakon službenog glazbenog i filmskog programa, nastupit će S.A.R.S., a za zatvaranje festivala u subotu zadužena je Natali Dizdar.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča. Selektori su odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče koje će se boriti za ovogodišnje nagrade.

Najbolji u glazbenoj kategoriji bit će nagrađeni u snimanjem pjesme i spota dok će se autori kratkih filmova natjecati za novčanu nagradu. Književni dio festivala je pod pokroviteljstvom portala Bljesak.info, koji je za najbolje autore kratkih priča osigurao novčane nagrade.

U žiriju i ove godine sjede zvučna i stručna imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljem filmu odlučivati glumci Luna Zimić Mijović i Enis Bešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala Đelo Hadžiselimović. Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.

Zvučna imena sjede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

Ulaznice za festival, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti isključivo na ulazu. West Herzegowina Fest održava se od 28. do 30. srpnja u Borku uz rijeku Lišticu u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close