Oporavak od prekida

Za svaku godinu veze treba mjesec dana tugovanja

Lifestyle / Flash | 27. 08. 2014. u 16:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste upravo prekinuli petogodišnju vezu za vas imamo lošu vijest. Vrlo vjerojatno se neće od prekida oporaviti do siječnja, pokazala je nova studija.

Britanski istraživači došli su do zaključka kako prosječno za svaku godinu veze, treba mjesec dana tugovanja.

Istraživanje kaže kako ženama treba duže vremena da prebole nego muškarcima. Studija otkriva kako ženama treba 20 posto više vremena da krenu dalje od muškaraca.

Dok je za mnoge vrijeme lijek za sve jedna od 12 osoba je rekla kako se nikada nije oporavila od romantičnog odbacivanja.

A strah od odbijanja je tako velik da više od šest posto ljudi nikada ne bi ponovo pokušalo uspostaviti vezu nakon prekida zbog osjećaja nesigurnosti. Čak 51 posto žena i 38 posto muškaraca se osjeća nesigurno nakon prekida.

Čak 41 posto muškaraca je navelo kako su se nakon prekida osjećali oslobođeni, dok ih osam posto reklo kako ih je to učinilo privlačnijim.

Glasnogovornik tvrtke Capital One, koji je naručila istraživanje, kaže: "Svi smo se suočili s odbacivanjem u nekom trenutku našeg živote, ali kontrola naših reakcija na njega ima snažan utjecaj na izbjegavanje začaranog kruga poraza."

Kopirati
Drag cursor here to close