Srednja Bosna

Za razliku od većine gradova Kiseljak i Kreševo priredili doček na otvorenom

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2016. u 14:33 M.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu ga imali ni Pariz, ni Bruxelles, ali ni većina drugih europskih metroplola, kao ni većina gradova u BiH, ali zato jesu Kiseljak i Kreševo. Naravno, riječ je o dočeku Nove godine na otvorenom.

Iako se glamuroznošću ni brojem slavljenika ne mogu usporediti sa već spomenutim europskim i bosanskohercegovačkim prijestolnicama, doček je doček.

Zahvaljujući općini Kiseljak Kiseljačani organiziran doček Nove godinu imaju već 11 godina zaredom. U novu 2016. godinu sinoć su uplovili uz zvuke Vertigo banda, nakon čega je uslijedio vatromet.

Na dočeku Nove godine u Kiseljaku ove je godine bilo nešto manje slavljenika u odnosu na ranija slavlja ove vrste. Strah od terorizma učinio je svoje, a i debeli minus bio je samo za one najizdržljivije. Za sigurnost slavljenika brinuli su se policija i zaštitari kojih je ove godine bilo znatno više. Ono što je najvažnije, doček je protekao mirno, ne računajući uporabu za ovakva slavlja neizbježne pirotehnike.

Na otvorenom se slavilo i u Kreševu. Naime, Zavičajna udruga "Kreševski citrin" već tradicionalno je organizirala ispraćaj stare i doček Nove godine u općini Kreševo. U provjereno dobroj zabavi i druženju uz glazbu, kuhano vino, vatromet i zimski ugođaj brojni su Kreševljaci uživali i ove godine.

Pokrovitelj događaja koji je i ove godine organiziran na Trgu fra Grge Martića je Općina Kreševo.

Kopirati
Drag cursor here to close