Katarina Kosača

Za osmu Večeru žena prijavilo se više od tisuću žena iz cijele BiH

Lifestyle / Flash | 24. 10. 2016. u 11:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Gradskog odbora Zajednice žena HDZ –a BiH Kraljica Katarina Kosača, večeras će se u svadbenom salonu Venera u Mostaru, s početkom u 20 sati, održati Večera žena.

''Ovogodišnje okupljanje, osmo po redu, nadmašilo je sva naša očekivanja. Prijavilo se više od tisuću žena iz cijele BiH: od Središnje Bosne, preko Širokog Brijega i Ljubuškog do Čapljine i Čitluka. Naravno, najviše je žena iz Mostara, naših temeljnih ogranaka koji su u stvari pravi nositelji ove večeri. No, tu su i mnoge žene iz značajnih institucija kao što su naša Sveučilišna klinička bolnica Mostar, prosvjeta,akademska zajednica, gospodarstvenice'', rekla je Zdenka Leženić, predsjednica Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača GO HDZ BiH Mostar u razgovoru za Mostarsku panoramu.

Leženić ističe kako je sav prihod s večeri namijenjen projektu SKB Mostar i osnutku Banke koštane srži.

''Riječ je o suvremenom projektu koji će naše donore odvesti u europsku asocijaciju banaka koštane srži. Otpočinje se s uzimanjem uzoraka za registar donora matičnih stanica koštane srži i njihovo tipiziranje u laboratoriju za što trebaju znatna sredstva za opremu. Smatramo da je to projekt koji nadrasta lokalne okvire i da svi trebamo u tomu sudjelovati onako kako možemo'', rekla je Zdenka Leženić.

U uvodnom dijelu večeri nastupa mostarska ženska klapa Ar’ja. Potom ćemo biti prikazan kratak videouradak kao vremeplov o Zajednici žena, slijedi bogata tombola, s nagradama putovanja koje dariva turistička agencija G-tour Međugorje, a potom slijedi zabavni program uz sastav Laguna.

Kroz program će okupljene voditi Misijana Brkić - Milinković.

Kopirati
Drag cursor here to close