Široki brijeg

WHFest: Festival je spreman, jeste li Vi?

Lifestyle / Flash | 28. 07. 2016. u 08:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu festivalsku večer otvorit će u 20. sati nastupi amaterskih bendova nakon čega će, po ustaljenom festivalskom pravilu biti prikazani kratki filmovi u konkurenciji za festivalsku nagradu. Prvu večer zatvorit će koncert Zabranjenog pušenja. Drugi dan festivala, nakon službenog glazbenog i filmskog programa, nastupit će S.A.R.S., a za zatvaranje festivala u subotu zadužena je Natali Dizdar.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča. Selektori su odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče koje će se boriti za ovogodišnje nagrade.

Najbolji u glazbenoj kategoriji bit će nagrađeni u snimanjem pjesme i spota dok će se autori kratkih filmova natjecati za novčanu nagradu, koju je osigurao HT-Eronet. Književni dio festivala je pod pokroviteljstvom portala Bljesak.info, koji je za najbolje autore kratkih priča osigurao novčane nagrade.

U žiriju i ove godine sjede zvučna i stručna imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljem filmu odlučivati glumci Luna Zimić Mijović i Enis Bešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala Đelo Hadžiselimović. Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.
Zvučna imena sjede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

I ove godine su uz Festival Ožujsko pivo, HT Eronet, UniCredit Bank, Jägermeister, Elektroprivreda HZHB, Bljesak.info, Poltec…

Ulaznice za festival, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti isključivo na ulazu. West Herzegowina Fest održava se od 28. do 30. srpnja uz rijeku Lišticu u Širokom Brijegu. Za ostale informacije posjetite internetske stranice festivala ili ih potražite na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close