prognoze

Vrijeme u BiH: Stižu oblaci i kiša

Lifestyle / Flash | 07. 02. 2016. u 08:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem djelu Bosne i Hercegovine jutros je bilo umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -10 stupnjeva, Bugojno -5, Livno -4, Bjelašnica, Sarajevo i Zenica -3, Bijeljina, Ivan Sedlo, Jajce, Kupres, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla -2, Goražde i Čapljina -1, Banja Luka, Doboj i Mostar 0, Trebinje i Zvornik 1, Gradačac 4, Neum 6 i Bihać 7.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Hercegovini, jugozapadnoj Bosni i u Krajini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH umjereno oblačno i nešto sunčanije na sjeveru. U večernjim satima, povećanjem oblačnosti, kiša se očekuje ponegdje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Po kotlinama i uz riječne tokove kratkotrajna magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog smjera, koji će tijekom dana i ojačati. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti umjereno oblačno vrijeme. Tijekom dana, postupno povećanje oblačnosti. U kotlinskim dijelovima grada, magla i niska oblačnost, uglavnom prijepodne. Najviša dnevna temperatura oko 8 stupnjeva, priopćenjo je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close