Koncerti

Vraški dobra svirka dolazi u Mostar

Kultura / Glazba | 26. 03. 2017. u 23:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 7.4. u sarajevskom klubu 'AG' će od 21 sat nastupiti dva bosanskohercegovačka hard core benda, tuzlanski 'Nula Plus' i sarajevski 'Dozër'. Ovaj koncert je prvi od dva planirana u serijalu pod nazivom 'Vraški dobra svirka'.

Drugu večer (subota 8.4.), rezervirana je za Mostar i OKC 'Abrašević 'u kojem će pomenuti bendovi nastupati u istom vremenskom terminu. Obje večeri bit će prikazan i dokumentarni film o tuzlanskoj glazbenoj sceni u periodu '92-'95. godine tuzlanskog producenta Damira Pirića pod nazivom Rock'n'War.

Bend 'Nula Plus' mnogi smatraju pionirama balkanske hard core/nu metal scene. Od 2001. god., kada je bend i osnovan u Tuzli, aktivnim radom snimaju EP izdanje '0+' (2005.), album 'Cener' (2010.), te 'Ubrzanje i Sikira' (2015.).

Kroz svoje 15-godišnje djelovanje posebno se rado prisjećaju dosadašnjeg višestrukog učešća na najprestižnijem glazbenom festivalu u Europi, EXIT ('04., '05., '07.) u Novom Sadu (Srb), Kaleidoskop festivalu u Tuzli ('12., '13.) te nastup u finalima Jaeger Music Night natjecanja ('09.) u Mostaru (BiH), ali i mnogih drugih u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Uvrštavanje numere 'Billy Badass' na svjetsku mrežu hard core izvođača (Hard Core World Wide), te suradnju sa renomiranim BiH filmskim producentom Ahmedom Imamovićem (Belvedere, Go West), Kamber Alijom te mnogim drugim umjetnicima iz Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close