72 sata bez kompromisa

Volonterska galama tijekom predizborne šutnje

Lifestyle / Flash | 01. 10. 2016. u 16:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon službenog otvaranja četvrte volonterske akcije '72 sata bez kompromisa' koja je u četvrtak, 29. rujna otvorena konferencijom za novinare, u petak 30. rujna 2016. godine, uspješno su realizirane aktivnosti prvog dana trodnevne volonterske akcije koja se i ove godine realizira pod geslom 'VolontiRAJ na Zemlji'.

Tijekom prvog dana ove velike akcije na kojoj volontira 1 100 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine, volonteri su započeli rad na oko 80 projekata različitog karaktera: ekološkog, medijskog, kreativnog i humanitarnog. Mlade ruke su, na oko 25 mjesta širom Bosne i Hercegovine, pritjecale u pomoć tamo gdje je ona bila prijeko potrebna.

Tako su dan obilježile akcije čišćenja i uređenja crkvenih i školskih dvorišta, posjete starih i nemoćih te bolesnih stanovnika naše države, posjete staračkim domovima, dječjim domovima bez roditeljskog staranja, prikupljanje osnovnih životnih namirnica u tržnim centrima, rad u dječjim vrtićima, priprema kolača i čestitki i sl. Također, svoju su spremnost na nesebičnu pomoć mladi pokazali i doprinosom u svakodnevnim poslovima starijim župljanima, kao što su priprema ogrijeva, berba malina i dr.

Prvi dan ove akcije poslao je poruku o velikom bogatstvu Bosne i Hercegovine, a to su mladi ljudi, koji žele dati doprinos lokalnoj zajednici i koji nerijetko trebaju samo priliku i nekoliko riječi ohrabrenja kako bi pokazali kolika je snaga skrivena u njihovim dlanovima. Stoga je cilj ove velike akcije upravo u tome: dati priliku mladima da budu ono što jesu. A istina je da jesu marljivi, snažni i sposobni graditi kvalitetniju današnjicu. Zato je svatko od njih nezamjenjiv i dragocjen u ovoj državi. A ono što je dragocjeno ne smije se olako pustiti, nego treba gorljivo braniti.

"Volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' zaista je sjajan projekt koji potvrđuje da u našoj zemlji postoje mladi koji su spremni beskompromisno dati sebe na raspolaganje onima kojima je pomoć potrebna. Poseban je doživljaj iskoristiti trenutnu predizbornu šutnju za volontersku galamu", bio je iskren koordinator projekta Josip Milanović koji se zahvalio svim partnerima projektima, volonterima, ali i građanima koji su podržali prvi dan akcije.

Mladi su već danas nastavili raditi na projektima koje su osmislili u svojim župnim i lokalnim zajednicama, a već sutra će uživati u zabavnom i duhovnom programu čime će zaključiti još jednu volontersku avanturu, trenutno najveću u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju organizatora - Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih 'Ivan Pavao II.' iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close