Događaj iz Zagreba

Voditelj priznao da je montirao video Varoufakisa na kojemu pokazuje srednji prst

Lifestyle / Flash | 19. 03. 2015. u 11:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački TV voditelj Jan Bohmermann je priznao da je montirao video snimak na kojem se vidi kako grčki ministar financija Janis Varoufakis pokazuje srednji prst Njemačkoj, objavili su danas njemački mediji.

Bohmermann, voditelj satirične emisije "Neo Magazin Royale" na televiziji ZDF, rekao je da od nedjelje čeka da ga netko pita da li je montirao lažni snimak, koji je izazvao veliku buru u javnosti, ali ga nitko to nije pitao, prenijela je agencija AFP.

''Oprostite gospodine Varoufakis, to se neće ponoviti'', rekao je njemački voditelj, pošto je objasnio kako je njegov produkcijski tim lažirao video snimak.

Na snimku, za koji se ispostavilo da je montaža, vidi se kako Varoufakis na jednom događaju u Zagrebu 2013. godine, prije nego što je postao grčki ministar financija, priča o problemima s kojima se suočava njegova prezadužena zemlja, a zatim kaže "pokažite srednji prst Njemačkoj" i to i uradi.

Grčka i Njemačka, koja je praktično glavni financijer u Europskoj uniji, nisu u najboljim odnosima otkad je u siječnju u Grčkoj na vlast došla ultraljevičarska stranka Siriza, koja je glasačima obećala da će ukinuti oštre mjere štednje, prenosi Tanjug.

Snimak je prvi put prikazan u nedjelju u talk-show emisiji Gintera Jauha na njemačkoj televiziji ARD, u kojoj je gost putem video-linka iz Atene bio upravo Varoufakis, koji je odmah odlučno negirao da je snimak pravi.

Kopirati
Drag cursor here to close