Svečarsko ozračje

Vlahušić: Dubrovnik nije kao Trebinje; Počele pripreme za slavlje

Lifestyle / Flash | 29. 11. 2015. u 07:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na skepticizam i kritike posljednjih dana, Stradun je u subotu navečer vrvio ljudima - što oko kućica, što oko adventskih svijeća. Prva je upaljena u 19:30 sati, za razliku od prethodnih godina, kada se palila u jutarnjim satima.

Don Stanko Lasić blagoslovio je svijeće i izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja ljudi. "Vidi se da je ovako bolje, noć je čarobnija od dana", kazao je Lasić i poveo molitvu, nakon čega je gradonačelnik Andro Vlahušić upalio prvu adventsku svijeću. Nakon toga je slijedilo otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala, uz paljenje svjetala u Gradu, piše Dubrovački vjesnik.

"U Dubrovniku smo napravili božićni sajam na Stradunu, koji je u početku, prvi dan kad su došle drvene kućice izazvao puno prijepora. Ali mislim da se ovakvog dolaska stanovnika ovoga Grada na Stradun, sjećamo samo za Novu godinu. Mislim da je ovo prvi put u zadnjih 20 godina da tijekom zime, studenog i prosinca, imamo ljude koji tu dolaze", kazao je Vlahušić i dodao da ima puno novih sadržaja te da će se, prilikom događanja na Stradunu, nastojati organizirati besplatni prijevoz, baš kao protekle večeri, da bi se privuklo što više ljudi.

Što se tiče negativnih komentara, kao i usporedbi Dubrovnika s Trebinjem i drugim sličnim gradovima, gradonačelnik je rekao da se svi ti koji kritiziraju jave Gradu i da će im se organizirati odlazak u Split, Zagreb i Beč.

"Ti ljudi nikada nisu bili niti u Beču, niti u Zagrebu niti bilo gdje drugo. Ali dolaze iz Trebinja i tih drugih gradova, vidjeli su kako to izgleda, pa ga tako uspoređuju. Moram biti zločest, namjerno, jer drugačije ne znam kako bih komentirao", rekao je gradonačelnik i objasnio da su pažljivo osmislili ukrase i program, uz svjetske stručnjake, prenosi Dubrovački vjesnik.

Kopirati
Drag cursor here to close