Nemanjići

VIDEO | Više od 130 Hercegovaca statira u povijesnoj seriji

Lifestyle / Flash | 18. 06. 2017. u 15:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U manastiru Zavala u Popovom polju danas je pala „prva klapa“ za seriju „Nemanjići-Rađanje kraljevine“, po scenariju Gordana Mihića.

Ovaj serijal, koji će se sedam dana snimati i u Trebinju, najveći je igrani projekt Radio-televizije Srbije. Pored poznatih glumaca, u scenama serije statira i više od 130 Hercegovaca.

Dio scena nove igrane serije, koja oživljava vrijeme i osobe najslavnije srpske srednjovjekovne dinastije, već je snimljen. Nekoliko glumaca ovog serijala već je došlo u Trebinje, a sljedećih dana stići će i glavni glumci: Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Mladen Nelević i drugi.

''Ovo je veliki projekt i velika stvar kako za RTS tako i za gledatelje. Sudjeluje preko 250 glumaca u seriji, a da ne govorim o brojnosti ostatka ekipe'', rekao je glumac Nebojša Glogovac.

Glumac Milan Mar glumi Vukana mlađeg.

"?a glumim najstarijeg sina Stefana Nemanje koji na kraju ne dobije prijestolje. Bit će tu svašta od rata za prijestolje sa bratom i svega onoga što znamo iz povijesti", priča Mar.

Dio radnje koja će se snimati po scenariju zaista se odvijao u Hercegovini. Stoga i ne čudi što je filmska ekipa došla baš na ovo mjesto. Sami producenti ističu da nije slučajnost što je Trebinje često na meti filmadžija.

"Prvenstveno zbog ovog krajolika...kamena, šume, polja, netaknute prirode...To je jako teško naći", ističe producent serije Miško Stevanović.

Da su Trebinjci dobri domaćini, dokaz je i činjenica da su trebinjski alatničari, za potrebe ovog snimanja, iskovali pedesetak srednjovjekovnih mačeva.

Sljedećih dana očekuju se snimanja na novim lokacijama u okolini Trebinja. A, kako kažu, namjera RTS-a je da u budućnosti snimi i drugu sezonu Nemanjića, kada bi ponovo došli na krajnji jug Srpske, ali, ovaj put na duže vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close